Oldukça lezzetli bir hamur işi.Dilerseniz kapalı pide olarak yada poğaça şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Un (yumuşak bir hamur)
İç malzemesi isteğe bağlı olarak hazırlanabilir.Peynir ve patatesli iç ile hazırladım.
Yapılışı:
- Sıvıları derin bir kaba alın.
- Karıştırın.
- Yumurtaları ekleyin.Sadece 1 tane yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak.
- Tuz,şeker ekleyin.
- Yavaş yavaş un ile birlikte mayayı ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Ilık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparın.
- Un serpilmiş tezgahın üzerinde küçük tatlı tabağı genişliğinde açın.
- Ortasına iç malzemeden koyun.
- İki tarafı bıçakla kesilir ve hamurun iki tarafı kesiklerden karşılıklı geçirin.
- Fazlalıklar hamurun alt kısmına gelecek şekilde yatırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Kaynak:Mutfak Hatıraları
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
ellerine sağlık.gerçekten de yumuşacık olmuş.görüntüsünden belli.sevgiler...
YanıtlaSilkeşke iki tarafın nasıl kesildiğinin bir görüntüsü olsaydı, paylaşım için teşekkürler. Çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilHer pazar mutlaka poğaça pişmeli bizim mutfakta, hafta içi 1-2 gün bizi idare etsin diye...bu yumuşacık tarife de bayıldım. Bu pazara inşallah!
YanıtlaSilcanim cok tatlilar :-)
YanıtlaSilellerine saglik
Ellerine sağlık canım, harika görünüyor pide şeklindeki poğaçaların
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif en yakın zamanda denicem
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
Ellerinize saglik:))
YanıtlaSilOlsa da yesem:)
YanıtlaSilEllerine saglik canim:)
Gerçekten gel beni ye diyor uzaktan.. ellerine saglık.. takibe alıyorum hemen, bana da beklerim..
YanıtlaSilsevgilerimle...