Merhaba Sevgili Dostlar,
Hem sunum olarak hem de tat olarak güzel bir tarif.Hem sütlü hem de şerbetli bir tatlı.Buradaki tarifi hazırladım.Sadece şerbetini karamelize yaptım.Üzerine nefis bir muhallebi ile kuplara paylaştırdım.
Kesinlikle deneyin derim.
Muhallebi için:
Kesinlikle deneyin derim.
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Revaniyi hazırlayın ve 1 gün bekletin.
- Çatal ile revaniyi ezin ve kupların dibine kaşık yardımı ile ekleyin.
- Muhallebi malzemelerini tencereye alın ve çırpıcı yardımı ile çırpın.
- Kıvama gelene kadar pişirin ve kupların üzerine paylaştırın.
- Üzerine ceviz,fındık,hindistan cevizi ile servis edin.
şerbeti piştikten sonra kaç dakka ılıtmalıyız ve revani fırından çıkınca nekadar beklemeli şerbet öncesi?
YanıtlaSilkupların dibinde şerbet hiç birikmemiş bunu nasıl sağladınız
4-5 dk yeterli sonrasında şerbetini ekleyin.Ben tatlıyı 2 gün beklettim çatal ile ezince de zaten tepsinin içinde kalan şerbet de tatlı ile bütünleşti.
SilSevgiler
Baharım gerçekten sunum çok güzel olmuş. eminim lezzeti de öyledir. hem sütlü hem şerbetli. iki güzel lezzet bir arada. ellerine sağlık
YanıtlaSil