24 Ekim 2014 Cuma

Keten Tohumlu Patatesli Top Kek


Hazırlaması kolay nefis tuzlu kekleri çocuklarınız beslenmeleri için gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.

Bizim evin favorisi.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 orta boy patates
  • 1 çay bardağı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber,pul biber
  • 1,5-2 su bardağı un

Yapılışı:
  • Derin bir kaba yumurtaları ekleyin ve çırpın.
  • Sıvı malzemeleri ilave ederek çırpıcı ile çırpmaya devam edin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve küçük küp doğrayın ve ekleyin.
  • En son un ile birlikte kabartma tozunu ekleyin.
  • Muffin kalıbını tere yağ ya da sıvı yağ ile yağlayın.
  • Hamur karışımı 12 kalıba paylaştırın.
  • Üzerlerine keten tohumu serpiştirin ve 160 derece fırında pişirin.

2 yorum:

  1. harika bir tarif olmuş notumu aldım deneyeceğim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. ben de deneyeceğim. patatesler çiğden ekleniyor değil mi?

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.