Yapılışı hem kolay hemde lezzetli nefis bir pasta.Tabi kabakları temizleyip dilimlemek dışında :)
Evet bana da o kadar zor geliyor ki bu işlem.En iyisi temizlenmiş ve dilimlenmiş kabaklar tercih edin.
Keyifli bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
- 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yeteri kadar pötibör bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Dilimlenmiş temizlenmiş bal kabaklarını tencereye alın.
- Üzerine toz şeker ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen kabakları soğuması için bir kenara alın.
- Çatal yardımı ile iyice ezin.
- Bisküvileri elinizle kırın ve kabakların üzerine ekleyin.
- Kıvamına gelene kadar bisküvi ekleyerek yoğurun.
- Streç film ile dikdörtgen bir kalıbınızın zeminini kaplayın.
- Kıvama gelen tatlıyı tepsinin zeminine elinizle düzgün bir şekilde yayın.
- Krem şantiyi süt ile çırpın ve tatlının üzerine yayın.
- 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Daha sonra streç filmin bir kenarında tutarak ikiye katlayın.
- Dilimleyerek üzerine ceviz,hindistan cevizi ilavesi ile servis edin.
En sevdiğim pasta arasına birazda ceviz.mımmm nefis olur..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKışın bolca tüketilmeli bu tatlı eline sağlık canım
YanıtlaSil