Öyle güzel bir duygu ki blog yazmak.
Her yeni güne en güzel yorumlar ile uyanmak,övgü dolu mailler,mesajlar almak.
Her yeni tarif de heyecanlanmak,mutlu olmak.
Blogum 2.yaşında artık.Ve Rabbim nasip ettiği sürece de bende burada sizlerle en güzel paylaşımları,en güzel dostlukları paylaşmaya talibim.
Ve ben her geçen gün "iyi ki blog yazıyorum"diyebiliyorum.Olumlu olumsuz her şeye inat.
Daha nice dostluklar,arkadaşlıklar,kardeşlikler edinip en güzel duyguları paylaşmak ümidi ile.
Son olarak destek olan,takip eden,okuyan,bütün samimiyeti ile yanımda olan herkese kocaman teşekkürler.
İyi ki varsınız...
Tarife gelecek olursak,ilk gördüğüm zaman "işte bu" hemen denemeliyim dediğim ve hislerimin beni yanıltmadığı muhteşem bir lezzet.Sevgili Aylin'in özenle hazırladığı tariflerinden biri.Kesinlikle denemenizi ve favorilerinize eklemenizi öneririm.
Mutlu,keyif dolu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler: 20 adet
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 20 gr yaş maya (1 paket instant maya kullandım)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr tere yağ yada margarin
- 1 yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- 1,5 çay bardağı kavrulmuş susam
İç malzemesi:
- Malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
- Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alın.
- Yaş maya kullanıyorsanız sıvıların içinde mayayı eritin ve 10 dk bekletin.
- Instant maya kullanıyorsanız un ile birlikte ilave edin.
- Sıvı malzemelerin üzerine tere yağ ve yumurta ekleyin.
- Un ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- Bu arada iç harcı hazırlayın.
- Derin bir kabın içinde su ve pekmezi karıştırın.
- Hamuru 20 eşit bezeye ayırın.
- Her bir bezeyi tezgahın üzerinde yuvarlayın ortasını çukur yapın ve iç malzemeyi koyun.
- Kenarlarını birleştirerek oval şekil verin.
- Birleştirdiğiniz kenar yukarı bakacak şekilde bastırın ve çevirin.
- Önce pekmezli suya oradan susama batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Bıçak ile ikişer çizik atın.
- 40 dk bekletin.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Kaynak:Kuzinedekızaranekmek
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Şahane ötesi bir güzellik ellerine sağlık canımmm..
YanıtlaSilteşekkürler canım sevgiler
SilEllerinize sağlık. Bahar hanım tabiki başarılısınız .Bu yazalığı ve yemek yapmayı seven herkee özen göstererek yapıyor izlediğim bloğlar arasında herkes bu işi seviyor ve çok güzel paylaşımlar yayınlıyorlar. Afiyetler olsun. Ayrıca kaynak belirtmeniz çok çok takdire şayan. sİMİT poğaçayı yapmayan bir ben kaldım herhalde:))
YanıtlaSilyemek sevgi ister severek yapmak ister,mutlaka deneyin
Silsevgiler
Baharcigim yaaa...aksam aksam yapistim ekrana, gercekten sahane görünüyor bu pogacalar, haftasonu hemen deneyecegim, sevgileirmle
YanıtlaSilzehram hemen dene,
Silsevgiler
denicem ben bunu inşaAllah
YanıtlaSilnefis gözüküyor
eline sağlık canım
daha nice güzel senelere,güzel tariflere...iyiki varsınız ve bu güzel,keyifli blogu yazıyorsunuz,bizlerle paylaşıyorsunuz..yüreğinize ,ellerinize sağlık..bu arada simit poaçaya bayıldım..çok nefis olmuşlar..sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkürler güzel dilekleriniz için sevgiler
SilElinize saglik.neden yas maya kullanmadiniz, instant maya daha mi ii sonuc veriyo bu tarifte
YanıtlaSilHayır evde yaş maya olmadığı için kullandım.
Silsevgiler
Lezzet ve yeniliklerle dolu blog yaşınızı kutlarım. O güzel sofralarınızdan ve tariflerinizden mahrum bırakmayın dilerim.
YanıtlaSilDenemeye değer görünüyor simit poğaça ;)
teşekkürler çok sağolun
Silsevgiler
baharcım bloğunun yeni yaşı kutlu olsun.. nice uzun senelere hep beraber inşallah.. poğaçalarda nefis olmuş gerçekten.. sevgilerimle..
YanıtlaSilsevalim çok teşekkürler
Silsevgiler
elinize sağlık...çıtır çıtır mis :)
YanıtlaSilteşekkürler sevgiler
Silevet bu tarifi bende çok beğeniyorum görüntüsü çok güzel duruyor eminim tadıda öyledir. en kısa zamanda denemk umuduyla... ellerine sağlık.
YanıtlaSilTek kelimeyle harika...
YanıtlaSilSabah kahvaltıda yapmak şart oldu bu görüntüyü görüp tadına bakmamak ayıp olur. Daha nice seneler bu güzel tarifleri paylaşman dileği ile.
Ellerine sağlık. Sevgiler...
çok teşekkürler canım
Silsevgiler
nice senelere canım..bende seni ilgiyle ve beğeniyle takip ediyorum:))poğaçalar nefis ellerine sağlıkkk sevgiler:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
Silsevgiler
fotoğraftan belli ne kadar güzel oldukları :)ellerine sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler Behiye hanım
Silsevgiler
Ellerinize sağlık.. çok nefis görünüyor. Blogunuzun ikinci yaşı kutlu olsun. Daha nice seneler lezzetli paylaşımlarla hep birlikte oluruz inşallah.. Görüşmek üzere sevgilerimle..
YanıtlaSilçok teşekkürler Oyan hanım
Silsevgiler
Baharcım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilcanım çok teşekkürler
Silsevgiler
ellerine sağlık canım çok güzel.
YanıtlaSilAntalyada kumru poğaça diyoruz bende çok severim.
aldım çayımın yanına:)
canım kumru dan biraz daha yumuşak bu
Silsevgiler
nice güzel ve keyifli blog yaşlarınıza işallah! gerçekten çok keyifli bişey blog yazmak:))) yine çok güzel bir tarif yayınlamışsınız, çok severim ben de bu tarz poğaçaları ellerinize sağlık!
YanıtlaSilteşekkürler canım sevgiler
SilBlogunuzun 2. yaşı hayırlı olsun nice yıllara diyorum ve tavsiyenize uyup bunu deneyeçeğim mutlaka,eliniz dert görmesin canım
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
daha nice yıllara baharcığım
YanıtlaSiliyiki yazıyorsun ve ben de seni iyiki takip ediyorum
kar gibi sayfanda mis gibi tariflerinle bana bu işte daha iyi olmam konusunda ilham verenlerden biri oluyorsun
abartmıyorum bütün içtenliğimle söylüyorum.
yine müthiş bir tarif
of olsa da yesem
eline sağlık
kal sağlıcakla...
canım çok teşekkür ederim ne güzel sözler böyle.
Silsevgiler
ben her paylaşıma yorum yapamasam da sıkı takipçinizim :) tam gaz devam lütfen
YanıtlaSilayrıca bu simit poğaçalar beni mest etti , fazla kilo alma problemi olmasa her daim mayalı hamur işi yapabilirim ama 4 aylık gebeyim ve dikkat etmem lazım :))
bebek mi geliyor?
Silteşeşkkürler canım sevgiler
ben her paylaşıma yorum yapamasam da sıkı takipçinizim :) 2. yılınız kutlu olsun tam gaz devam lütfen ...
YanıtlaSilayrıca bu simit poğaçalar beni mest etti , fazla kilo alma problemi olmasa her daim mayalı hamur işi yapabilirim ama 4 aylık gebeyim ve dikkat etmem lazım :))
Gerçekten nefis olmuşlar arkadaşım ellerine sağlık ayrıca 2.yılın hayırlı olsun nice yılara İnşallah sevgiler...
YanıtlaSilyanında sıcacık çayla eminim enfes olur...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık..
çay sız olurmu hiç:)
Silsevgiler
Nice yıllara bahar hanım. tarifi kısa zamanda bende denemek istiyorum nefis görünüyor...
YanıtlaSildeneyin tabi,
Silçok teşekkürler sevgiler
baharcım nıce guzelllllll senelere canım benım.))))))))))tarıf super...en kısa zamanda ınsallah denenecek....
YanıtlaSilBu güzel blogun, harika pastaların, ve tariflerin daha uzun yıllar gözlerimizi doyurması dileğiyle canım..
YanıtlaSilyapıldı ve bitti bile bütün tariflerinizi deniyorum hepsine yorum yazmasamda şu anda çörek otlu tuzlularınız fırında çayda sobanın üstünde demini alıyor birazda kilo alıyoruz ama ne yapalım türk kadınına yağ yakışıyor
YanıtlaSilCanım daha nice yıllar hep tariflerini okuruz burada inşallah:)
YanıtlaSilBu tarifi de mutlaka denemek isterim en kısa zamanda, çocukların en sevdiği yiyecekler!Ellerine sağlık görüntü süper eminim tadı daha da güzeldir, sevgiler:))
Baharcım blogunun yaş gününü kutlarım daha nice yıllar güzel tariflerin ve paylaşımların olsun canım. Poğaçalar nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba sitenizin 2.yaş günü kutlarım.Aslında sizin sessiz takipçilerinizdenim çoğu tariflerinizi deniyorum.Hepsi çok güzel oluyor çok teşekkürler simit poğaçanızı da yaptım tek kelimeyle harika oldu.nice yıllara....
YanıtlaSilBu tarifi bende denedim. Enfes oldular! Blogumda da paylaştım ama yine fazla pişirdim sanırım :))
YanıtlaSilSevgiler..
http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/