Birkaç gündür yağmura teslim olmuş durumdayız.O kadar güzel yağıyor ki.Pencereme vuran yağmur damlacıklarını izliyorum arada dalıp gidiyorum.
Bu havalar insan üzerinde biraz ağırlık yapsa da evde keyif yapmak için birebir.
Tam mevsimine yakışır bir tarif de bugüne uygun olur diye düşündüm.Ayva bol iken reçelini,tatlısını yapmak lazım.Bu reçeli düdüklü tencerede hazırladım.Deneyin eminim beğeneceksiniz.
Mutlu,lezzet dolu bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
- 1 kilo Ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 3 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
- 1,5 su bardağı su
- Ayva çekirdekleri
Yapılışı:
- Ayvaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
- Düdüklü tencerenin zeminine ayvaların çekirdeklerini alın.
- Ayva çekirdekleri renk ve kıvam vermekte.
- Temizlenen ayvaları rendenin iri kısmı ile rendeleyin.
- Toz şekeri ekleyin ve 30 dk bekletin.
- Daha sonra kabuk tarçın,karanfil,limon suyu ve su ilave edin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
- Orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Tıpasını aşağı indirdikten sonra düdüklü tencere ötmeye başladığı zaman 15 dk pişirin.
- Daha sonra karanfil,kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerini içinden çıkarın ve kavanoza koyun.
Keramika ürünleri için buraya bakabilirsiniz.
baharcım ayvayı tatlı şekliyle çok seviyorum karanfil ve tarçın da çok yakışıyor ben henüz yapmadım zamanı geçmeden yapmak lazım.. ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilAyvayı annem dilim dilim yapar. Nefis olur.
YanıtlaSilellerine sağlık.
Evde bolca ayva var,ne yapsam diye dusunuyordum.tarifi mutlaka deneyecegim.defterime not ettim.ellerinize saglik.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bende yaptım ve sabahları bu güzel tadla kahvaltı yapmaya bayılıyorum.
Sevgiyle kal.
nasılda güzel olmuş canım.akşam akşam canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilpazardan ayva aldım çok güzel diye sattılar eve geldim boğazıma durdu yiyemedim, herhalde reçel olaçak kaçınılmaz son olsun bende sizin tarifden bir ayva reçeli yapayım iyi oldu.Düdüklü bende çok kullanırım tam benlik elinize sağlık
YanıtlaSiltadına bayılırım ayva reçelinin, ellerine sağlık Bahar'cığım..
YanıtlaSilkızarmış ekmeğin üzerine azıcık kaymak ve reçel
YanıtlaSilmmmmm missss misss :D
eline sağlık canım
muhteşem bişey bu bayılırımmm ben:))) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilHARİKA GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI SABAHLAR
Günaydın ve Afiyetle yiyin inşallah. Bende yarın sabah kaynatıcam umarım sizinki gibi güzel olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmmmm kuzum aldım kahvaltıya mükemmel:)))
YanıtlaSilelinize sağlık.verdiğiniz dakika hangi düdüklü için geçerşidir acaba...
YanıtlaSilEvdeki ayva stoğunu eritmek için birebir bu tarif. Harika görünüyor, ellerine sağlık Baharcım..
YanıtlaSil