6 Aralık 2012 Perşembe

3-2-1 Poğaça



Evet,evet poğaçanın adı 3-2-1:)
Deneyenler ne demek istediğimi mutlaka anlamıştır. Denemeyen varsa geç kalmayın lütfen.İnanılmaz lezzetli bir poğaça.Bundan sonra sık yapılacaklar listesinde.

Tarifi sabırsızlıkla bekleyenlere gelsin:)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 paket kabartma tozu
  • 4 - 5 su bardağı arası un (az ele yapışan yumuşak bir hamur)
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
İç malzemesi için:
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Bulamak için:Galeta unu



Yapılışı:
  • Derin bir kaba sıvı malzemeleri alın.
  • Karıştırın.
  • Kabartma tozlarını ekleyin.
  • Yavaşça un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • İç malzemesi için patatesleri haşlayın ve ezin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytin yağında kavurun.
  • Salça ve baharatları ekleyin.
  • Ezilmiş patatesleri de ilave ederek 1-2 dk karıştırın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Hamurdan bezeler koparın ve patatesli iç harç koyarak yuvarlayın.
  • Galeta ununa bulayarak 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Hamurun yarısını hafif unlayarak merdane yardımı ile genişlettim.
  • Patatesli harcı her yerine sürerek rulo yaptım.
  • Bıçak yardımı ile iki parmak genişliğinde dilimleyerek galeta ununa buladım.
  • Dilerseniz bu şekilde de yapabilirsiniz.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

47 yorum:

  1. teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim ellerınıze sağlık serpil köse

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ellerine baksak hele birde tadına bakma şansımız olsa daha süper olacak. İiyi geceler...

    YanıtlaSil
  3. ilk baharda yapmıştım.İyi hatırlama sebebim pikniğe gitmiştik apartmanca. Ama rulo olanları harika düşünmüşsünüz. Fotoğraflarınız çok şık .Ellerinize sağlık. Gerçekden güzel bir poğaça.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor ama bir şey merak ediyorum. acaba geceden yapsak ertesi güne lezzetini yitirir mi, bayatlar mı? ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba eğer mikrodalga varsa yapın ve soğuduktan sonra derin dondurucuya koyun
      çıkardıktan sonra mikrodalgada ısıtabilirsiniz ama ben hamur işlerinin aynı gün yapılıp servis edilmesinden yanayım
      sevgiler

      Sil
  5. Süper görünüyor,mayalı poaça gibi duruyor..Çok merak ettim nasıl olacak üdiye hemen denemeliyim..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. bu tarıf bızım anne bebek forumunun nerdeyse kuralıdır.Yapmayan grupta sohbet edemez hae gelmıstı :)

    cok kurtarıcı harıka bır tarıf ancak ben sıcaklıgı gıttıkten sonra sertlestıgınden oturu pek yapmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      sıcaklığı gidince sertleşmedi nefis yumuşacık bir poğaça,ben kızımın beslenmesine koydum akşam geldiğinde yarısı duruyor ve yumuşacıktı
      Sevgiler

      Sil
  7. Aldım tarifi Baharcığım nefis görünüyor ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel duruyorlar..evde galeta unu pek olmaz ama bu tarif için şart değil sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galeta ununa mutlaka bulamak gerekiyor.
      Sevgiler

      Sil
  9. çok güzel bir tarife benziyor gece gece kalkıp yapasım geldi.

    YanıtlaSil
  10. merhaba.yarın bende hemen deneyeceğim.çektiğiniz fotoğraflara ve sunumunuza hayranım.ellerinize sağlık.bişey soracağim.yumurtayada bulanıyormu sadece galeta unumu?.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkürler
      Hayır sadece galeta ununa bulanıyor.
      sevgiler

      Sil
  11. İlginç 3 paket kabartmatozu...Süper duruyor deneyeceğim mutlaka...selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabarmasını yumuşak olmasını sağlıyor
      sevgiler

      Sil
  12. ama harika görünüyorlar.rulo fikri süper olmuş:)

    YanıtlaSil
  13. Bizim toplantımıza bir arkadaşımız getirmişti. Çok beğenmiştik. İsmi bize de garip gelmişti. Tabi tarifi öğrenince ismin esprisini çözdük. Annemin günün de yapıp paylaşmayı düşünüyordum bende.Güzel bir tevafuk oldu. :)

    YanıtlaSil
  14. ENFES GÖZÜKÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI SABAHALR

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel görünüyor eline sağlık...tadını merak ettim en kısa zamanda yapacağım merakımı gidermem gerek :D

    YanıtlaSil
  16. Sevgili arkadaşım bunu not ettim eline sağlık bir çok tarifin benim vazgeçilmezim oldu.. Kocaman sevgiler, iyi hafta sonlarııııı.

    YanıtlaSil
  17. eline sağlık arkadaşım
    bir ben denemedim herhalde bu tarifi
    ama senin elinden de çok hoş olmuşlar
    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  18. Hmmmm evettt,ben çok sevdim bu poğaçayı,ama henüz deneme fırsatım olmadı.
    Senin tarifden yaparım artık:)
    Ellerine sağlık canım.
    Hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim sende harika sunumlar ile sunarsın bizlere
      sevgiler

      Sil
  19. denemliyim. 3 kabartma tozu gözümü korkutsa da, fotoğrafları görünce iştahım kabarmadı desem yalan olur :)

    YanıtlaSil
  20. çok lezzetli görünüyorlar:))) yanına da bir demlik çay! bu tarifi yapmaya gidicem sanırım birazdan:) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptıktan sonra beklerim yorumlarınızı
      sevgiler

      Sil
  21. ellerine sa[lik canim gercekten cok guzel gorunuyor bir tabak dolusu alabilir miyim

    YanıtlaSil
  22. Baharım bu poğaçalar nefis görünüyor. Oğlumun pazartesi günleri hamur işi günü. Deneyeyim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım
      sevgiler

      Sil
    2. evdeki mutfak tadilatı yeni bitti nasılda canım çekti gece gece =) ellerinize sağlıkk.

      Sil
  23. Canım öncelikle fotoların çok güzel bayılıyorum buraya geldimmi, ellerine sağlık!
    Poğaçayıda çok merak ettim bu kadar övgü alıyorsa denemek lazım ilk fırsatta deneyeceğim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. Cok guzel gorunuyor tatlim degisik yani hic denemedim yemedim de en kisa zamanda denicem cok Optum sevgiler;)

    YanıtlaSil
  25. galeta unu üzerinde kıtır kıtır güzel olmuştur deneyelim bakalım içide zengin bir iç eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  26. Tarifinizi denedim tek kelime ile muhteşem birşey ellerinize saglık

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.