Yeni bir haftadan herkese merhaba.6 günlük bayram tatilinden sonra eşler işe çocuklar ise okula başladı bugün.Bizlere de sanırım ev temizliği kaldı.
Nasıl geçti bayramınız?Kavurmalar,tatlılar yendi geldi kilolar galiba.Her zaman bayram olmuyor değil mi bakın keyfinize.Şayet ben öyle yaptım.Her kurulan sofraya oturdum diyebilirim.:)
Bugün sizlerle gerçek Pastane Poğaçası'nın tarifini paylaşmak istiyorum.Umarım beğenirsiniz.
Mutlu ve keyifli bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı ınstant kuru maya
- Çeyrek tatlı kaşığı mahlep
- 150 gr yumuşak margarin
- Çeyrek (1/4) su bardağı su
- 2-5 su bardağı un
İç Malzemesi için:
- 125 gr rendelenmiş tulum ve kaşar peyniri
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 fiske toz şeker
- Un,tuz,şeker ve mahlebi derin bir kaba alın karıştırın.
- Su,yumurta ve margarini ekleyin.
- 7-8 dk kadar yoğurun.
- Ele yapışan bir kıvamda olacak ama yoğurdukça hamur toparlanacak.
- Hamuru ağzı kapalı bir kaba alın ve 1 saat mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
- İyice unlanmış zeminde 12 eşit parçaya ayırın.
- Bezeleri tezgahın üzerinde yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun.
- Her bir bezeyi el ayanızla hafifçe yassılatıp üstlerine içi koyun.
- Hamuru resimdeki gibi iki elinizle ikiye katlayıp elinizin ayası ile üstüne bastırın.
- İyice yağlanmış tepsiye dizin 30 dk ılık bir ortamda tekrar mayalanması için bekletin.
- Şekerle çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketler ile poğaçalara sürün.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk yada üzerleri kızarana kadar pişirin.
40fırınekmek'in tarifleri çok hoş, bu tarifi ben de onlardan almıştım, nefis oldu gerçekten.
YanıtlaSilEllerine sağlık Bahar.
Yedik yedik tabi yemez miyiz :)
Gerçek pastane poğaçası olmuş kırk fırının tariflerinden bende not almıştım deneyemedim aklıma düşürdün ellerine sağlık Baharcığım sevgiler bizden...
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilbayram sevdiklerimizle güzel nice bayramlar geçirmenizi dilerim
ben de aynen senin gibi yaptım baharcığım. zaten bizim oralarda adettir sofraya mutlaka oturulur. artık eşim bile alıştı buna 10 seneden sonra "_bizi bu defalık mazur görseniz " gibi laflar etmiyor.
YanıtlaSilneyse canım eline sağlık fotolar çok açıklayıcı olmuş. sevgiler tatlım öpüyorum
Harika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe güzel kabarmışlar. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilPufuduk pufuduk mis gibi kabarmışlar..Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
ufff mis mis mis harika görünüyorlarr malesef bana yazsak ama kokusunu alip cikayim dedim :)
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
bende yapmıştım bu tarifi
YanıtlaSilharika oluyor gerçekten
eline sağlık canım
çok güzel olmuşlar...
YanıtlaSilBencede cok güzel resimlerde pogacada cok güzel görünüyor ellerine emeklerine saglik canim hayirli aksamlar
YanıtlaSilcanımcım ellerie sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilofff offf offf harika görünüyorlar.çayla ne güzel giderdi. ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilBahar hanim misafirden bi gun once bayatlarmi??
YanıtlaSilevet canım aynı gün daha iyi,yada dondurucuya kaldır çıkarınca mikrodalgada ısıt
Silsevgiler
Bahaaaar..denedim ve gercekten bir an TR´de bir pastaneden alinmis zannettim. Cok tesekkürler paylasim icin, bizim gibi gurbettekilere cok faydali oluyor böyle tarifler..hasret gideriyoruz resmen..sevgilerimle
YanıtlaSilCanım afiyet şeker olsun
Silsevgiler
Ben de bu tarifi yaptım az once afiyetle yedik gercekten cok guzel oldu.mahlep yerine yaklaşık 1caybardagi sut koydum.eşimle hepsini bitirdik daha olsa yine yerdim tarif icin teşekkürler :)
YanıtlaSilAfiyet olsun efendim.
Silsevgiler
Teşekkür ederim,hamur işlerinde en iyi tutturabildigim pastane pogacasiydi ama yumurta dokunuyor diye en son pogaca üstüne yumurta yerine kullandığım alternatiflerlede tadı olmayınca bırakmıştım pogaca aşkını tıpkı diger yumurtalı seyler gibi...dün tarifinizi resimleri görünce canim istedi iyikide yapmisim az yumurta bol susam corekotu koydum tadını yumurtayı hissetmedim lop lop yedim :)
YanıtlaSiliğrenç oldu
YanıtlaSilNimet için o kelime çok yanlış,becerememiş olabilirsiniz,40fırın ekmek sitesinin garanti tariflerindendir.
YanıtlaSilcok gecmeden sertlesiyor felaket oldu tadida güzel degil bosuna ugrasmayin
YanıtlaSil