Fotoğraf ve sunumlar ile ilgili o kadar güzel yorumlar yazıyorsunuz ki çok teşekkürler.
En güzel paylaşımları en leziz fotoğraflar ile paylaşmak için çok çabalıyorum:)Bazen çok güzel kareler yakalıyorum bazen de fotoğraf çekerken tıkanıyor kabiliyetimi yitiriyorum.
Dijital bir fotoğraf makinesi ile de en fazla bu kadar yapabiliyorum.İnşallah dilediğim en güzel makineye sahip olduğum vakit sizlerle daha ne fotoğraflar paylaşmayı planlıyorum.
Şambali'ne gelince.
Yakın bir arkadaşımdan alıp bir kaç kere inatla deneyip en sonunda tam istediğim kıvamda yakaladığım,hatta istediğim lezzete ulaşıncaya kadar tarifi aldığım arkadaşın bir hayli kulaklarını çınlattığım doğrudur.:)Her seferinde bu tarifi eksik mi veriyor ne deyip söylendiğim:)ve en sonunda başardığım da doğrudur.
Şimdi sizde bu tarifi denemek isterseniz mutlaka ama mutlaka tarife birebir uyunuz.Afiyet şeker olsun.
Malzemeler:
- 1 kilo orta boy irmik
- 2 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Derin bir kaba irmik,toz şeker,kabartma tozu ve vanilyayı alın.
- Kaşık yardımı ile bütün kuru malzemeleri karıştırın.
- 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve elinizle bütün malzemeyi yoğurun.
- Büyük boy yuvarlak borcamı margarin ya da tere yağ ile yağlayın.
- Karışımı elinizle borcama alın ve yine elinizle güzelce düzgün bir şekilde yayın.
- Bıçak yardımı ile ince uzun dilimler kesin.Yavaş ve dikkatli bir şekilde.
- Fırının en alt ızgarasının üzerine tepsiyi koyun.Önce alttan ağır ağır pişmesi gerekiyor.
- 150 derece fırında 30 dk pişirdikten sonra 180 derecede üzeri çok kızarana kadar pişirin.
- Kıvamı kalın olmalı tepsiyi büyük kesinlikle kullanmayın.
- Yuvarlak büyük boy borcam ölçüsü ile, yada aynı ayarda bir tepsi ile pişirin.
- Fırında çok iyi kızarmalı.
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alın.
- Kıvamlı bir şerbet olana kadar kaynatın.Bir kaç damla limon suyu ekleyin.
- Fırından çıkardığınız tatlıyı bir kaç dakika ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin.
- Sıcak şerbeti tatlıya ekleyin.
- 1 gece mutlaka ama mutlaka dinlendirin.
- Sakın o gün kesmeye çalışmayın mutlaka dinlenmeli.
- Daha sonra buzdolabında bekleterek servis edin.
- Üzerine ister hindistan cevizi isterseniz de toz antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
- Pişirme detayı çok önemli,çok güzel kızarmalı uyarsanız eğer nefis bir tatlı.
Keramika ürünleri için buraya bakabilirsiniz.
harika birlezzet. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElerinize sağlık,çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilkesinlikle doğru harika görseller kullanıyorsunuz, karnım acıktı:)
YanıtlaSilİşte şambali budur neredeyse tüm şambali tariflerinde revani gibi yoğurt var oysa şambali hamurunun yoğrularak yapıldığını işin erbabından duymuştum. Ve bir gün dinlenmeli mutlaka tarif tam istediğpim gibi nefis olmuş alıyorum izninle Baharcığım.Fotoğraf makinesine gelince ben her zaman senin fotolarını çok beğeniyorum emeklerine sağlık canım sevgiler bizden...
YanıtlaSilsabah sabah görünce nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilfotoğraf ye beni diyor resmen.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbu bayram yapmayı düşünüp yapamadığım tatlı:((
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş en kısa zamanda bende yapacağım
tatlıyı gördüm derin bir iç çektim:)
YanıtlaSilbu ne muhteşemliktir böyle maşaAllah...
eline sağlık canım
O kadar çok hak ediyorsun ki güzel yorumları.. Fotoğraflar da tarifler de birbirinden güzel.. Ellerine sağlık canım.. Şambali süper olmuş, bayıldım..
YanıtlaSilFırının hep en alt ızgarasında pişireceğiz, 180 dereceye ayarladığımızda orta ızgaraya almayacağız değil mi? Şimdiden teşekkürler... Ayşen
YanıtlaSilBaharım tatlı nefis görünüyor. Buna benzer bir tarifte bende var. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTarif için çok teşekkür ederim çok güzel oldu.tarife tam olarak uydum hazır satılanlar gibi oldu.Yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
YanıtlaSil