Bayramlar,insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir.Bayramlar,insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları,barıştıkları,kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.
Bayramlar,milli ve dini duyguların,inançların,örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği,kuvvetlendiği günlerdir.
Damağınızı ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran gerçekten güzel ve bereketli bir Kurban Bayramı diliyorum. Rabbim kurbanlarınızı kabul etsin inşallah.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 7-8 su bardağı un
İç Malzemesi için:
- 600 gr Ispanak
- 250 gr yağlı tulum loru
- 1 büyük kuru soğan
Üzeri için:1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Hamur için derin bir kaba sıvı malzemeleri alın.
- Tuz şeker ekleyin.
- Mayayı da ilave ederek yavaşça un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 1 saat ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- İç harcı için ıspanakları yıkayın doğrayın.
- Lor peyniri ve yemeklik kuru soğanı ince kıyın karıştırın.
- Hamurdan ister büyük ister küçük bezeler yuvarlayın.
- Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile oval açın ve ıspanaklı karışımdan bolca koyun.
- Kapalı pide şekli verin.
- Üzerine 1 yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırın sürün.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Not:Hamuru 12 eşit bezeye ayırdım ve aynı uzunlukta hazırladım pideleri.Dilerseniz fırından çıkan pidelerin üzerine tere yağ da sürebilirsiniz.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Her zamanki gibi harika fotoğraflar... Sağlıklı ve huzurlu bir bayram dilerim :)
YanıtlaSilbayramın kutlu olsun, pide de harika ,eline sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık cnm. Nefis görünüyor:)
YanıtlaSilKurban bayramnı en içten dileklerimle kutlarım.
YanıtlaSilPide nefis görünüyor ellerine sağlık. sevgilerimle...
Geçmiş bayramın kutlu olsun Bahar, sonunda açıldı senin blog. Pide de harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilTam mevsimine uygun bir tarif olmuş,Baharcım.Eline sağlık.
YanıtlaSil