11 Haziran 2012 Pazartesi

Meyveli Gül Pasta



Birkaç gündür beklenen tarif.Aynı zamanda da bekletilen tarif.Ne zaman bu postu hazırlamak için geçsem pc nin karşına mutlaka bir şeyler engel oluyor.Neyse ki şuan sorunsuz oturabildim.
Bu pasta Sevgili Eşimin doğum günü için hazırlandı.Evdeki kıskanç prensese karşı:)
Eee artık onun doğum gününde bundan daha güzel bir pasta yapmak şart oldu yoksa neler olur neler:)
Pasta yapmak gerçekten çok zor ve çok zahmetli.Şeker hamuru ile pasta yapan arkadaşlarımı yürekten tebrik ediyorum.Keyifle yaptığım bu pastayı sizlere sunuyorum.Mutlu ve lezzetli bir hafta diliyorum...

Pandispanya için:18 cm'lik kelepçeli kalıp
  • 3 yumurta
  • 2 türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 türk kahve fincanı un
  • Damla sakızı aromalı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
Ara kreması için:
  • 1 paket Dr.Oetker Dolgu Kreması Vanilyalı
  • 2 çay bardağı süt
  • 50 gr beyaz çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Muz,şeftali,çilek,kivi  (isteğe bağlı)

Dış kaplama için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
Dış süsleme için:Kırmızı renk
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Kırmızı gıda boyası
Dış süsleme için:Beyaz renk
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Yapılışı:
  • Oda ısısındaki yumurtaları toz şeker ekleyerek mikser ile çırpın.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu harmanlayarak karışıma ekleyin.
  • Spatula yardımı ile karıştırın ve 18 cm lik kelepçeli kalıba boşaltın.
  • 170 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Pandispanya pişerken fırının kapağını asla açmayın.
  • Ara kreması için süt ve dolgu kremasını mikser ile çırpın.
  • Beyaz çikolatayı mikrodalgada yada benmari eritin,dolgu kremasına ekleyin.
  • 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı süt ilave ederek mikser ile kremayı hazırlayın.
  • Soğuması için buzdolabına alın.
  • Pişen pandispanyayı kesici yardımı ile enlemesine 3'e kesin.
  • Kelepçeli kalıbın zeminini çıkararak servis tabağına oturtun.
  • 1.pasta kekini kalıba yerleştirin.Ara krema koyun ve meyve dilimleri yerleştirin.
  • Diğer katları da bu şekilde tamamlayın.Ara kremayı paylaştırarak.
  • Dolapta 1 saat bu şekilde bekletin.
  • Kalıptan yavaşça çıkarın.
  • 1 paket krem şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın ve kalıptan çıkardığınız pastayı kaplayın.
  • Kırmızı gıda boyası ile krem şantiyi hazırlayın.
  • Sıkma poşetine gül ucu takın ve etrafında döndürerek gül şekli verin.
  • Arada kalan boşluklara ise sade krem şanti hazırlayın ve başka bir sıkma poşeti ile araları doldurun.
  • Buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  • Ara katları isteğe bağlı meyveli sos ile ıslatabilirsiniz.




39 yorum:

  1. Merhaba,ben ve oğlum görüntüye bayıldık:))ellerinize sağlık muhteşem görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. muhteşem bir görüntü:)))

    YanıtlaSil
  3. cnm ellerine sağlık çok güzel olmuş şekline bayıldım..bu gül sekli veren duy hangisi?

    YanıtlaSil
  4. Canım tek kelimeyle muhteşem bir pasta olmuş ellerine,emeğine sağlık.Hele krema güllere bayıldım sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. amanıııııııııın bu nasıl güzel birşeydir böyle. Kıyıp nasıl kesecez peki bu pastayı imkanı yok :) ellerine sağlık nefis görünüyor. sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok şık çok,bayıldım.Harikalar yaratmak için illede şeker hamuru gerekmiyormuş demekki.Yetenek ve hayal gücü her şeyin başlangıç noktası.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok göz alıcı olmuş bayıldım....

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Baharım. Ben hayatta uğraşamam bunlarla. O kadar sabrım yok vallahi. Harika gözüküyor

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuş ellerinize,emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. off offf bayıldım ben buna, ellerinize sağlık. Kırmızı beyaz olunca direk sevgililer günü geldi aklıma ya da evlilik yıldönümümüzde yapmaya kalksam becerebilir miyim ki :S

    YanıtlaSil
  11. Muhtesem bir görüntü,harika olmus ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  12. kesmeye kıyamaz insan :)

    eline sağlık olsun canım

    YanıtlaSil
  13. bu şahane olmuş. Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Yapılan bütün yorumlara katılıyorum, çok hoş, çok şık, çok yaratıcı. Ellerine, emeklerine sağlık. Sevgi ve afiyetle kal...

    YanıtlaSil
  15. harika. çok şık bir pasta olmuş. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Helal olsun Bahar, valla kırkbir kere maşallah dedim:))

    YanıtlaSil
  17. Superb,superb,superb!!!!!!Felicitari!!!
    O seara minunata!!!

    YanıtlaSil
  18. İnanılmaz güzel olmuş bayıldım bu güllere seker hamurunda daha zor geliyor bana kremayla çalışmak kusursuz olmuş tebrikler. Ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  19. Kirmizi beyazda güzel olmus…Bende bu tür pastalari son günlerde epey yaptim…Cok zevkli bir süsleme oluyor…Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  20. kıskanmakta haksız değil, sanat eseri gibi :) ellerine sağlık Bahar.

    YanıtlaSil
  21. çok sade ama çok gösterişli...ellerine sağlık canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. çok güzel olmuş eline sağlık baharcığım keşke içinden de bir kuple gösterseydin. merak ettim doğrusu. perşembe görümcemin kızının doğum günü pastayı benim yapmamı istediler. bana güzel fikir oldu sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  23. Tek kelimeyle harika çok güzel olmuş bayağı bi emek sarfetmişsin ama değmiş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  24. YA CANIM BU LEZZET MUHTEŞEM.
    GÖRÜNTÜ SÜPERRRR........

    YanıtlaSil
  25. Tek kelimeyle süper süper süper ellerine sağlık harika görünüyor allah aşkına gülleri nasıl yaptı acayip güzel olmuş

    YanıtlaSil
  26. Kek, krema kısmı tamam... Ama şu dışındaki harika gülleri yapmayı denemem bile.
    Her işi erbabına bırakmak lazım :)
    Ellerine, emeğine sağlık olsun...

    YanıtlaSil
  27. bu nasil guzel bisey boyle, resmen tablo gibi duruyor, bayildim canim ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  28. Çook ama çok güzel olmuş Baharcım.
    Ellerine sağlık.
    İnsan bakmaya doyamayacak,görünen o ki yemeye de öyle:)
    Eşine,sizlerle birlikte nice nice sağlıklı ,mutlu yıllar diliyorum.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  29. Gerçekten süper ötesi bir görüntü. Ellerine sağlık canım.
    Bende çok merak ettim şu güllerin nasıl yapıldığını özellikle de yan taraflara yaptığını. Ben kesinlikle yanları kapatırken bu kadar muntazam şekil veremiyorum:((( Püf noktası var mıdır ? Bir dahaki yapışında ne olur aşamalarını da bizlerle paylaş:)))))
    Banada beklerim canım,
    fatoscatadlar.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. pastanın kendisi tamamda güllerin yapılışını özel olarak gösterseniz perşembeye kızımın doğum günü var okulda yapacağım güzel olması lazım lütfen birde kullandığınız aletin fotosunu gösterirseniz çünkü ben nasıl denedi isem olmadı sizinki süper ötesi sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice hanım,
      Aslında çok kolay pastanın yapımı ama şu ara yenisini yapıp fotoğraflama için inanın vakit yok.
      İlerleyen zamanda mutlaka hazırlarım.
      Sıkma torbasına şantiyi koyduktan sonra küçük bir nokta koyup sadece etrafında döndürüyorsunuz inanın çok basit dilerseniz nette vardır anlatımlıolarak oradan bakabilirsiniz.

      Sil
  31. merhaba bahar hanım 2 gündür sabah ilk işim gül yapımını gösterdinizmi diye bakmak oluyor dedimya kızımın doğum günü diye bugünde olmayınca çok üzüldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin için bulduklarım
      http://sevilinmutfagi.blogspot.com/2011/05/gul-pasta.html

      Sil
    2. http://iambaker.net/rose-cake-tutorial/

      Sil
    3. http://bengovil.blogcu.com/pasta-gul/12191152

      Sil
    4. Merhaba Bahar hanım ben sizden yeniden pasta yapıpta görüntü istemiyorum sadece biraz şanti ile göstermenizi istemiştim neyse canınız sağolsun ama sıktığınız aparatı görüntülerseniz çok daha yardımcı olursunuz sevgiler....

      Sil
    5. hatice hanımcım gönderdiğim linkleri tıklayın bakın orda aparat da var yapılışı da var yardımcı olamadım acaba size:(
      yukarıda verdiğim sitelerde kolaylıkla yapılışına ulaşabilirsiniz.

      Sil
    6. çok teşekkür ederim bahar hanım çok yardımcı oldunuz hepsinide inceledim zaten hergün sizi takip ediyorum ilk açtıklarım arasındasınız 1 2 gün tarif gecikince üzülüyorum otlu poğaçalarda süper sabah görür görmez yaptım sevgiyle kalın

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.