25 Mayıs 2012 Cuma

Halley Pasta


Geçen yıl ilk denememde tadına bakan arkadaşlarım çok beğenmişti bu pastaları.Uzun zamandır yapmamıştım.Kandil programı için bir arkadaşım rica edince ne yapabilirim diye düşünürken hem blog da yer alması hemde lezzetli olduğu için bunları yapmaya karar verdim.Ölçülerden oldukça fazla çıkıyor.Kalabalık değilseniz yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim.Tam ölçü ile dikdörtgen büyük fırın tepsisi,yarım ölçü ile ise dikdörtgen mini fırın tepsisi kullanabilirsiniz.Ara kremasına ben krem şanti kaymak tadında kullandım.Önceki hazırladığımda ise ara kreması ile hazırlamıştım.İki şekilde de tavsiye ederim.

Malzemeler:Tam ölçü

  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Ara kreması için:
  • 1/2 litre süt
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta 
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr labne
Sos için:
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Yumurtaları derin bir kaba alın toz şeker ekleyin ve mikser ile çırpın.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu,vanilya ve unu başka bir yerde harmanlayın.
  • Limon rendesini ekleyin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı alın ve 170 derece fırında pişirin.
  • Sos için şeker,kakao ve sütü karıştırın.Sosu pişirmiyoruz.
  • Kek iyice soğuduktan sonra kare dilimleyin.
  • Her tarafını sosa bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Ara kreması için tencereye labne hariç malzemeleri ekleyin ve çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve labneyi ekleyerek mikser ile çırpın.
  • Buzdolabında soğuttuğunuz sosa bulanmış kekleri bıçakla enlemesine ikiye kesin.
  • Arasına hazırlanan kremadan sürün ve her tarafını hindistan cevizine bulayın.

17 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok severim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Çok lezzetli görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım harika ben de yaptım bu pastayı harika oldu.Son günlerde bloglar arasında moda oldu bu pasta çok lezzetli görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arkadaşım süper gözüküyo halley pastan ellerine saglık

    YanıtlaSil
  5. ilk fırsatta deniycem ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. kremalı denemedim ama böylede çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ay nasıl canım çekti. Evde hindistan cevizi yok. Alıp denemem lazım.

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık bahar yine muhteşem bir lezzet sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Mutlaka deneyeceğim tam damak tadıma uygun bir tarif.
    Ellerine sağlık canım.Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  10. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZELLER
    :)

    YanıtlaSil
  11. çok guzel gorunuyor canım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  12. çok şık gözüküyorlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. nefiss olmuş ellerine sağlık...
    ben de çok severim

    YanıtlaSil
  14. Görüntü süper ellerine saglık bayildimmm

    YanıtlaSil
  15. hadjer
    marhaba
    please what is labne ?

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.