Evet sezon açıldı.
Tezgahlar taze Bakla ve Enginar dolu.Henüz Enginar için açılış yapamasak da Bakla evimize uğramış durumda.
Çok şanslıyım,kızımda benim gibi hiç bir sebzeyi ayırmadan yer.Bu yüzden bütün sebzeler evimizde pişer ve prensesle afiyetle yenir.
Rabbim'e ne kadar şükür etsek azdır,bunca nimet karşısında.
Eee tabi bunca güzellikler karşısında onları en lezzetli hale getirip sunmak da bizlere kalıyor.
Daha önce bir Bakla tarifi vermiştim,bu sefer bir kaç ekleme yaparak hazırladım.
Malzemeler:
- 500 gr taze Bakla
- 2 dal taze soğan
- 1 türk kahve fincanı zeytin yağ
- 1 adet küp şeker
- Yarım limon suyu
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 küçük demet dereotu
Yapılışı:
- Baklaları temizleyin ve ortadan ikiye bölün.
- Derin su solu bir kabın içerisine yarım limon suyu ekleyin,baklaları bu suya bırakın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın,düdüklü tencereye alın zeytin yağında kavurun.
- Taze soğanları ve 2 diş sarımsağı da doğrayın ve ekleyin.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek 1,2 dk karıştırın.
- Limon suyunun içinde olan baklaları süzün ve tencereye alın.
- Üzerine yarım limon suyu ve 1 adet küp şeker ekleyin.
- 1-2 dk soteledikten sonra 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
- Normal tencerede de yapabilirsiniz,ben düdüklü tencerede hazırlıyorum.
- Buharı içinde kaldığı için daha lezzetli oluyor.
- Piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
geçen gün annem yapmıştı. off kaç tabak yediğimi sayamadım bile. yanında taze sarmısak yemeyi çok seviyorum ben
YanıtlaSilbende geçen hafta yapmıştım,tam mevsiminde degerlendirmek lazım bu yemeği,bende düdükü tencerede yaparım hep ellerine sağlık
YanıtlaSilyarın ne yapsam diye düşünmekten kurtuldum :)
YanıtlaSilkızının hiçbir sebzeyi ayırmaması çok büyük bir şans. Benimkiler etçil malesef. Pek otlarla araları yok....
YanıtlaSilbaklayı o kadar çok seviyordum ki
YanıtlaSilhele pişerkenki kokusuna bayılıyordum
dum diyorum çünkü benim midemde reflü olalı beri ben bakla yiyemiyorum...
inanılmaz ağrıtıyor resmen kıvandırıyor :(
Dokunmayanlar bol bol yesin bence
bir yerde okumuştu..
bakla o kadar şifalıymış ki yendiği tane adedince vücuttan hastalık def olurmuş....
eline sağlık canım benim içinde bir tabak ye :)
Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbaharcığım ellerine sağlık bende severim baklayı yalnız benden başka yiyen olmadığı için pek pişiremem. sanki kokusunu buralardan duydum nefis olmuş nefis
YanıtlaSilbaharın müjdecilerinden bakla ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor..
YanıtlaSilellerine sağlık bizde çok sevilmiyor yemeği, bende çok düşkün değilim ama faydası için az suda haşlayıp salata gibi ekşileyip z.yağı koyuyorum:)
YanıtlaSilsevgiler canım prensesi öpüyorum aferin ona ayırım yapmaması süper
Gecen haftada ben ayni yemegi yapip yayinlamistim.ellerinize saglik.
YanıtlaSilçok severim çook:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen de alıp yaptım ilk baklayı ve tadına doyamadım. Enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilŞimdi tam zamanı, çok güzel olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Görüşmek dileğiyle, sevgiler.
Şimdi burada görünce baklayı. Sarımsaklı yoğurtla yemeyi hayal ettim. Acilinden iş çıkışında manava uğramam gerekli. Baklalar çıkmışta haberimiz yok.
YanıtlaSilBaharım yaaa seni çok özledim yahuuu şu sıralar hiç sesin çıkmıyor.
YanıtlaSilZEYTİNYAĞLI BAKLANDA NEFİS GÖRÜNÜYOR BU ARADA.Öpüyorum seni.
Ellerine sağlık.Ben çok severim.Nefisss görünüyor.Sevgiler:)
YanıtlaSilTaze baklayı bizde çok severiz. Sizde çok güzel yapmışsınız. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil