Kocaman bir mutfaktan bir gün boyunca çıkmak istemiyorum şu aralar.Yeni,değişik parmak yediren lezzetler hazırlamak istiyorum.Ama istemekle olmuyor tabi ki,bunları yiyecek birileri de lazım.Evet formdan düşmüşüz de haberimiz yok.Neyse kilo sorunumuz olmadığı için yine devam edeceğiz kendin pişir kendin ye durumuna:)Bekleriz efendim:)
Havalar bizi değişken yapar oldu.Tam piknik moduna girdik devamını getiremedik.İzmir bu aralar bir ağlar bir güler durumda.Alışacağız artık yapacak bir şey yok.
Siz bu havalarda bizim gibi çayın yanından eksik etmeyin en iyisi kekinizi,kurabiyenizi:)Hatta yarın için bir güzellik yapın kendinize ve bu nefis lezzet dolu kurabiyeleri hazırlayın.
Malzemeler:
- 250 gr margarin yada tere yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yarım su bardağı irmik
- 1 limonun rendesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı beyaz haşhaş tohumu
Üzeri için:
- Bütün malzemeyi derin bir kabın içerisine alın,yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 derece fırında pişmeye bırakın.
- Soğuduktan sonra ister pudra şekeri ile servis edin.
- İsterseniz de çikolatayı benmari eriterek üzerine sıkarak servis edin.
Harika görünüyor, içeriğini okumasam içinde mısır unu, irmik olduğunu anlamazdım. Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, denemek lazım.irmikle sütlü tatlı ve revanigiller dışında birşey yapmak istiyorum diye irmikli kek yapmıştım ama pek beğenmemiştim doğrusu.O yüzden bu tarifi denemeyi çok isterim
YanıtlaSilkolaylıklar:)))
ellerine saglik portakalcigim,pastaneden cikmis gibi,harika,sevgilerle.(bu arada yesimin bloguna ulasamiyorum,sayfasina tikladigimda blog silinmistir diyor,acaba bende mi bir sorun var,bilemiyorum,siz de bir bakip bilgi verirseniz cok sevinecegim,tesekkurler )
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum irmiklisini :) deneyeceğim muhakak.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
güzel bir kurabiye tarifi daha. bence de böyle kapalı havala ya bir tarçınlı kek lazım yada bir kurabiye tabi çayın yanında. ellerine sağlık. sağlıcakla kal...
YanıtlaSilkışkırtıcı , bunlar adama diyet bozdurur walla :)
YanıtlaSilGoruntusu gercekten cok guzel. Sunum da cok sik. Icerik cok alisildik degil ama tadi nasil oluyor acikcasi merak ettim.
YanıtlaSilEllerinize saglik.
Sevgiler
Bahar hanım , görünütü muhteşem eminim lezzeti daha bir muhteşemdir ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGaziantep'te kurabiye unu satılıyor , içerisinde unun yanısıra irmik un haline getirlmiş şekilde. Sizin yaptığınız şekilde irmik biraz sert kalmıyor mu ?
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor her zaman vazgeçilmezim kurabiyeler, sevgiler...
YanıtlaSilMasallah boye devam edin..
YanıtlaSilKilo sorunuda yoksa daha ne lazim ..
Elinize saglik olsun hazirlar satilanlardan da guzel olmus bunlar..
Aldim bir kac tane..
Sevgiler canim..
irmikli kurabiye hmm denesekmi baharcımm...ellerine sağlık
YanıtlaSilBaharim bazen bende de oluyor. Pazar günü devamlı mutfak da kalsam bir şeyler yapsam diye. Ara sıra da olsa yapıyorum bu isteğimi.Kurabiyeler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. İzmir ile Denizli ne kadarcık yol. Bu kurabiyelere en iyisi sen bana gönder arkadaşım. :))
YanıtlaSilsayende güzel bir tarif daha öğrendim :) eline sağlık :)
YanıtlaSilben en çok kilo problemim yok demissin onu sevdim, kurabiyeyide şuan diyette olduğum için deniyemiyorum ama çok güzel gözüküyor
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Diyete başlamasaydım, hemen deneyip tadına bakardım:)) Kilo konusunda sizin kadar şanslı değilim. Size afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Görüntü çok güzel denemek lazım ellerine sağlık.
YanıtlaSilırmıklısını ılk defa duydum
YanıtlaSilBayıldım canım tarifine ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilyaptım ve bayıldım yemeye doyamadım ellerine sağlık:))bana şekeri az geldi ikinciyi yaparken biraz fazla yapıcam sanırım:)
YanıtlaSil