24 Nisan 2012 Salı

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek


Biri Tijen'i durdursun:)Geçenlerde arka arkaya yaptığı çilekli tarifler ile beni benden aldı.Bu tarif aklımı başımdan aldı.Mutfaktaki malzemeler ile hazırlanabilecek nefis pratik bir tarif.Az malzeme ile büyük lezzet gerçekten.Tarif için teşekkürler Tijen'cim.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 150 gr tereyağ (yumuşak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 350 gr çilek
Üzeri için:
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 50 gr un
  • 30 gr tereyağ (yumuşak)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 25 gr toz şeker

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine şeker ve tereyağı alın mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Son olarak dilimlenen çilekleri ekleyin ve spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.
  • 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru dökün yayın.
  • Üzeri için gerekli olan malzemeleri başka bir kaba alın ve elinizle karıştırın.
  • Kıtırlı malzemeyi kek hamurunun üzerine elinizle ufalayıp serpin.
  • Önceden ısınmış 150 derece fırında 30 dk pişirin.
  • Daha sonra fırını 160 dereceye çıkarın ve 25 dk daha pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkarmayın ve fırın ısısında 20 dk bekletin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda ısısında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edin.



21 yorum:

  1. ellerine sağlık en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık kek ve sunum süper sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. güzel olmuş kıtırları çok iyi fikir eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. farklı ve güzel bir lezzet denenecekelr listesine girdi bile:)

    YanıtlaSil
  5. süper görünüyor malzemeler ve yapımıda kolay eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. offf offf şahane olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Baharcım çok teşekkür ederim canım, beğenmene çok sevindimmm:))

    Afiyet bal olsun, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor.yaz geldi çileli tarifler denenmeli artık gercekten. Elinize saglık.

    YanıtlaSil
  9. Sizin tariflerinizi okurken resmen ağzım sulanıyor,işin içine çilek de girdi ya diyet miyet hak getire:)Yarın bu tarifi deneyeceğim.Bloğumda çanta hediye ediyorum katılmak isterseniz bana da beklerim.Sevgiler
    modask.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Galiba bu tarif beni de benden alacak. Harika gorunuyor.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık baharım.Nefis bir görüntü.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık baharcım nefis görünüyor;))

    YanıtlaSil
  13. kuzum durmayın valla cilek görmeye dayanamıyorum zaten ellerine saglık öpüldün...

    YanıtlaSil
  14. Çilekli kekinizi bugün tam tarif ettiğiniz gibi yaptım. 12 kişi yedi. Hepimiz çok beğendik. Çok çok teşekkürler size de, Tijen Hanıma da :) Ayşen

    YanıtlaSil
  15. Yazmayı unutmuşum. Ben 150 gr. tereyağ yerine, 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağ koydum kekin hamuruna.Şekerle yumurtaları çırpıp başladım hamuru yapmaya. Ayşen

    YanıtlaSil
  16. Ayşen hanım beğenmenize sevindim afiyet olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, isteğiniz üzerine Tijen hanımı durdurmaya gittim ama ne mümkün, bayıldım.
    Buradan ayrılmak mümkün değil, hepsi çok güzel görünüyorlar. İçim açıldı.
    Son postunuzda ki bir diğer çilekli
    pasta da akıllardan çıkacak gibi değil, ellerinize sağlık.
    Görüşmek dileğiyle, çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. mmmm harika görünüyor,listeme aldım bile :)sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. olsada yesek yaa ımmmm enfessss :)

    YanıtlaSil
  20. Bardak ölçülerinizi soylermisiniz Amerikan cup ölçüsümu yoksa 200 ml mi..Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klasik su bardağı 200 ml
      sevgiler Elif hanım

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.