Biri Tijen'i durdursun:)Geçenlerde arka arkaya yaptığı çilekli tarifler ile beni benden aldı.Bu tarif aklımı başımdan aldı.Mutfaktaki malzemeler ile hazırlanabilecek nefis pratik bir tarif.Az malzeme ile büyük lezzet gerçekten.Tarif için teşekkürler Tijen'cim.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 150 gr tereyağ (yumuşak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 250 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 350 gr çilek
Üzeri için:
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 50 gr un
- 30 gr tereyağ (yumuşak)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 25 gr toz şeker
Yapılışı:
- Derin bir kabın içine şeker ve tereyağı alın mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Son olarak dilimlenen çilekleri ekleyin ve spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.
- 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru dökün yayın.
- Üzeri için gerekli olan malzemeleri başka bir kaba alın ve elinizle karıştırın.
- Kıtırlı malzemeyi kek hamurunun üzerine elinizle ufalayıp serpin.
- Önceden ısınmış 150 derece fırında 30 dk pişirin.
- Daha sonra fırını 160 dereceye çıkarın ve 25 dk daha pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarmayın ve fırın ısısında 20 dk bekletin.
- Fırından çıkardıktan sonra oda ısısında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edin.
ellerine sağlık en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kek ve sunum süper sevgiler.
YanıtlaSilgüzel olmuş kıtırları çok iyi fikir eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilfarklı ve güzel bir lezzet denenecekelr listesine girdi bile:)
YanıtlaSilsüper görünüyor malzemeler ve yapımıda kolay eline sağlık
YanıtlaSilofff offf şahane olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilBaharcım çok teşekkür ederim canım, beğenmene çok sevindimmm:))
YanıtlaSilAfiyet bal olsun, ellerine sağlık:)
Nefis görünüyor.yaz geldi çileli tarifler denenmeli artık gercekten. Elinize saglık.
YanıtlaSilSizin tariflerinizi okurken resmen ağzım sulanıyor,işin içine çilek de girdi ya diyet miyet hak getire:)Yarın bu tarifi deneyeceğim.Bloğumda çanta hediye ediyorum katılmak isterseniz bana da beklerim.Sevgiler
YanıtlaSilmodask.blogspot.com
Galiba bu tarif beni de benden alacak. Harika gorunuyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık baharım.Nefis bir görüntü.
YanıtlaSilEllerine sağlık baharcım nefis görünüyor;))
YanıtlaSilkuzum durmayın valla cilek görmeye dayanamıyorum zaten ellerine saglık öpüldün...
YanıtlaSilÇilekli kekinizi bugün tam tarif ettiğiniz gibi yaptım. 12 kişi yedi. Hepimiz çok beğendik. Çok çok teşekkürler size de, Tijen Hanıma da :) Ayşen
YanıtlaSilYazmayı unutmuşum. Ben 150 gr. tereyağ yerine, 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağ koydum kekin hamuruna.Şekerle yumurtaları çırpıp başladım hamuru yapmaya. Ayşen
YanıtlaSilAyşen hanım beğenmenize sevindim afiyet olsun sevgilerimle
YanıtlaSilMerhaba, isteğiniz üzerine Tijen hanımı durdurmaya gittim ama ne mümkün, bayıldım.
YanıtlaSilBuradan ayrılmak mümkün değil, hepsi çok güzel görünüyorlar. İçim açıldı.
Son postunuzda ki bir diğer çilekli
pasta da akıllardan çıkacak gibi değil, ellerinize sağlık.
Görüşmek dileğiyle, çok sevgiler.
mmmm harika görünüyor,listeme aldım bile :)sevgiler...
YanıtlaSilolsada yesek yaa ımmmm enfessss :)
YanıtlaSilBardak ölçülerinizi soylermisiniz Amerikan cup ölçüsümu yoksa 200 ml mi..Elif
YanıtlaSilklasik su bardağı 200 ml
Silsevgiler Elif hanım