Havalar güzel bir şekilde ısınmaya devam ederken yaz mevsimine uygun yemeklere de geçiş başladı yavaş yavaş.Yaz mevsimi deyince aklıma ilk gelen karışık kızarma oluyor.Şöyle bol soslu,sarımsaklı yoğurt eşliğinde ya da zeytin yağlı türlü hmmm...Neyse bu saatler de "yapma"dediğinizi duyar gibiyim:)Biz en iyisi tarife geçelim.Nefis pratik ama bir o kadar da lezzetli bir anne yemeği var burada.Annem çok güzel yapar.Ehh artık yapa yapa bende o lezzeti yakalıyorum :)Boynuz kulağı geçermiş:)
Malzemeler:
- 400 gr fileto tavuk eti
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet büyük kabak
- 4 adet büyük patates
Sosu için:
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı sebzeli tuzot
- Tuz
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
- Tavuk etlerini çok ince olmayacak şekilde büyük parçalara bölün.
- Geniş bir tencereye alın.
- Patateslerin kabuklarını soyun büyük büyük doğrayın.
- Kabakların kabuklarını soymadan iri iri doğrayın.
- Kuru soğanı da irice doğrayın.
- Sarımsakları kesin serpiştirin.
- Sosu için sos malzemelerini bir kaseye alın karıştırın ve tencereye her yerine gelecek şekilde dökün.
- 1 su bardağı su ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra tavukların iyice kızarması için bir süre daha pişirin.
hımmmm süper ellerine sağlık canım.
YanıtlaSileline sağlık baharcığım nefis olmuş afiyet şeker olsun sizlere...
YanıtlaSilanne garantili kesin harika olmuştur.ellerine saglık.
YanıtlaSilTavuğun her türlüsüne bayılırım.Ellerinize sağlık,hafif ve sağlıklı bir tarif olmuş..sevgiler..
YanıtlaSilGörüntüsü çok cazip geldi, kokusunu duyar gibi oldum. Ellerine sağlık, Sevgilerle...
YanıtlaSilEllerine sağlık önceki gün yapmıştım bende ama kabaksız bir daha ki sefere kabakta ilave edeyim:)
YanıtlaSilMutlu haftalar..
Yemek harika görünüyor da ben asıl fırın kabına bayıldım Bahar'cım. Çok çok şık..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
fırın kabına bayıldım ellerine sağlık markası nedir?
YanıtlaSilsevimyıldız
tarifler fotoğraflar çok iç açıcı,ellerinize sağlık fırın kabı da ayrı bir güzel
YanıtlaSilsevgiler
ayşegülayhan
eline sağlık canım
YanıtlaSilyanına da pilav mmmmm :)
tarif çok güzelde fırın kabına aşık oldum.güle güle kullan canım. darısı banada olsun:)))
YanıtlaSiltavuğun en sevdiğim hallerinden biri ellerine sağlık bahar'ım..
YanıtlaSilCok güzel olmus canim...
YanıtlaSilellerine saglik
:-)))