12 Ocak 2012 Perşembe

Kereviz Çanağında Portakallı Pırasa


Kerevize alıştık ya,herkesi Kereviz sever yapmak için seferber oldum neredeyse:)Bu aralar pek bir iyiyiz.Facebook sayfasında Portakallı Kereviz yorumlarında Sevgili Zeynep'ciğimin 'birde Portakallı Pırasa dene' demesiyle başladı her şey:)Malzemeleri tedarik ettikten sonra bugün havanın açması ile de sabah erkenden girdim mutfağa.Sade Pırasa yapmaya gönlüm el vermedi.Kereviz de olmalı dedim.Sonra aklıma bu şekilde yapmak geldi.Sonuç mu?
Sizce?
Bizce mi?
Hmmmmm
Ilık servis yapmanızı öneririm.Bu şekilde yaparsanız görüntü olarak Enginar'dan farkı yok tat olarak da yaklaşmış durumda,Enginar tadından biraz daha hafif bence:)Hatta bir an Enginar mı?yiyorum diye tereddütte kaldım:)Pırasaların durumu ise son derece lezzetliler.

Malzemeler:

  • 2 adet (orta boy) Kereviz
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 4 dal Pırasa
  • 1 adet (büyük) Havuç
  • 1 su bardağı Portakal suyu (taze sıkılmış)
  • Yarım su bardağından az su 
  • Tuz

Yapılışı:
  • Zeytin yağını tencereye alın.
  • Pırasaları temizleyin,bol su ile yıkadıktan sonra doğrayın.
  • Yeşil uç kısımlarını eklemeden.
  • Tencereye alın bir kaç dakika kavurun.
  • Havucu soyun,dilimleyin ve Pırasaların üzerine ekleyin.
  • Kerevizin kabuklarını soyun ve kararmaması için limonlu suya koyun.
  • Enlemesine ikiye kesin.
  • Pırasaların üzerine koyun.
  • Portakal suyu ve su ekleyin,tuzunu serpiştirin ve Kerevizler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  • Pırasa pişerken su saldığı için yarım bardağına yakın su yeterli oluyor.
  • Servis tabağına Kerevizleri alın tatlı kaşığı ile ortasını hafifçe çıkarın.
  • Pırasa ve Havuç karışımından doldurun,ılık servis edin.


15 yorum:

  1. ellerine saglik.cok istah acici goruntulerle eminimki bir okadar da lezzetli bir kereviz yemegi izliyorum.bayildim.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  2. Ben bunu hep yapmak istemişimdir;ama bir türlü yapmaya fırsatım olmadı.Hep unutuyorum:)Hatırlattığın için çok teşekkürler canım.Ellerine sağlık çok şık ve dekoratif bir sunum hazırlamışsın.

    YanıtlaSil
  3. Süpersin canım:)çok iyi fikir bende denemeliyim:)ellerine sağlık.
    öperim seni..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık baharcım...
    çok güzel görünüyor...:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Canım günaydın hayırlı cumalar dilerim.Sevdiğim iki sebze bir arada
    ve harika bir sunumla:)))Ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı Cumalar. Çok yaratıcı olmuş çokda şık. En yakın zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. görüntüde zaten mükemmel tadı kim bilir nasıldır ikiside sevdiğim bir lezzet ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Bende portakallı yaparım pırasayı ama kerevizle sunmak hiç aklıma gelmemişti. Sunuma bayıldım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  9. Pırasayı, kerevizi ayrı ayrı severim. Bir de böyle denemeli...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. kerevizi bende çok seviyorum haikaten enginar görüntüsü var böylede deneyeceğim :) elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Mutlu bir yıl ve Neşeli haftasonları

    http://laracroft3.skynetblogs.be http://lunatic.skynetblogs.be

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuş zaten görüntü gel beni ye diyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Off süper gözüküyor. Her hafta mutlaka bir kez olsun kereviz zeytinyağlısı yaparım. İlaç gibi birşey , iyi de geliyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. iyi ki söylemişim valla:)gerçekten şahane bir görüntü çıkarmışsın ortaya,canım baharım ellerine sağlık:)
    çok kocaman öperim seni:)

    YanıtlaSil
  15. çok şık olmuş ellerine sağlık:)çok sevdim.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.