Kuru biber haşlaması,uzun zamandır yapmadığımı fark edince misafirlerim için hazırladım.Sizler de denemek isterseniz pratik ve çok lezzeti,tavsiye ederim.Ölçü vermiyorum,kişi sayısına göre hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- Kuru biber
- Kuru soğan
- Zeytin yağ
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Kuru biberleri tencereye alın.Bol su ile yıkayın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan biberlerin suyunu süzün.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytin yağında kavurun.
- Haşlanan kuru biberleri ekleyin ve 10-15 dk daha pişmesini sağlayın.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
çok severim bende ama bu sene kuru biberim yok ne yazık ki, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilyazdan hazırlığını yapan hatunlardanım. Benim de kuru patlıcan kuru fasulye ve biber domates stoğum var. Bu kış hazırlıklıyım yani. Bayılırım kuru sebzelere. Farklı bir kokusu olur en çok onu severim. Nefis bir şey olmuş ellerine sağlık. sevgiler hayırlı cumalar...
YanıtlaSilanneannem bunu nar ekşili sarmısaklı yapar. offf. ekmekle bana bana yersin.
YanıtlaSilyalnız ben fena acıktım. resmi görür görmez ekrana yapıştım :)
Ne kadar da istah acici görünüyor.Ellerine saglik canim.Bu arada blog yarisma sonucunu heyecanla bekliyorum...takipteyim,basarilar.
YanıtlaSilÇok pratik ve nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
annem nasıl sever bun hep yapar bana da hep ısrar eder cok guzel kızım ye dıye :)ellerıne sağlık canım cok lezzetlı gorunuyor
YanıtlaSilKuru biberler dolapta hazır, misafir gelse de yapsak:)
YanıtlaSilHmmm olsa da yesek :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Bayılırım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilkuru seve rolarak benimde sevdiğim mezelerden ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler..
bu yorumu yayinlmasan da olur ama bu tarihteki kaydin ve sonrasi kumanda panelimde yok gorunmuyor.cogunu da goremiyorum.tesaduf baska birinin sayfasindan actim da gordum yaptiklarini ellerine saglik bu arada.
YanıtlaSil