Değişik tatlardan hoşlanıyorsanız tam size göre.Şerbetin içerisine katılan karanfil ve kabuk tarçın hoş bir aroma veriyor.
Malzemeler:
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 50 gr erimiş tere yağı
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 limon rendesi
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- 1 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
Yapılışı:
- Hamur için yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Rendenin üzerinde kalburabastı gibi şekil verin.
- Fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için malzemeleri tencereye alın.
- Kaynamaya bırakın.
- Fırından çıkan tatlıların ilk ateşi çıktıktan sonra sıcak şerbeti dökün.
- Servis yapmadan önce ceviz,fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Baharcigim hizina yetisemiyorum inan...masallah sana...bunlari yapip yemiyormusun da öyle zayifsin yoksa allah vergisi mi?Masallah sana, Ellerine saglik, her tarife yorum yazamasam da sürekli takipteyim...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Ellerinize saglik. Goruntusu cok hos. Size afiyet olsun..
YanıtlaSilSevgiler
Co değişik baharcigim mutlaka deniycem cnm. Eline sağlık.
YanıtlaSilbu aralar bizim evde de ne var ne yok herşeyin içine karanfil katıyor annem :)
YanıtlaSileline sağlık olsn
ellerine sağlık mis gibi koktu sağlıkla kalın..
YanıtlaSilPortakal,karanfil,tarçın birlikte'liğinden kimbilir ne güzel bir lezzet çıkmıştır ortaya.Resimler de bunun ispatı zaten:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgilerimle...
oy oy kokusu bize geldi muhteşem bir tatlı olmuş canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilöperim seni..
Canim ellerine saglik, nefis olmus, etkinlik var seni ve okuyan tüm arkadaslari bekliyorum, sevgiler....
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor
YanıtlaSilHemen hemen her gün blogunu güncelleyenlere hayranım. Nasıl buluyorsunuz bu enerjiyi. Ellerinize sağlık:D
YanıtlaSilgörüntü muhteşem eminim lezzetde ellerinize ve emeğinize sağlık
YanıtlaSilportakal kokuları buraya kadar geldi sanki:)))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
meraba bahar hanım yayınlarınızı ilgiyle takip ediyorum yarın prensimin ilk yaşgünü sitedeki portakal tatlı tarifini gördüm ve denemeye karar verdim fakat istedigim gibi olmadı sanki, şerbet iyice içine çekmedi ayrıca şerbet çok az geldi yayınızda şerbet sıcak tatlı ilk sıcaklıgı çıkınca dökün demişsiniz öyle yaptım ama olmadı beni bu konuda bilgilendirriseniz sevinirim
YanıtlaSilAdsız yorum:)
YanıtlaSilUn miktarını fazla koymuş olabilirmisiniz tarifleri özenle hazırlayıp yayınlıyorum,neden çekmediğini anlamadım açıkcası...
sevgiler
msj cvp verdiginiz için çok teşşkkür ederim aslında bilmiyorum unuda çok fazla koymaamıştım siz tarifinizde kulak memesi yumşaklıgında biraz sert olsun diye yazmışsınız bende öyle yaptım ama istedigim gibi olmadı şerbet sıcak olacak ayrıca tatlıda sıcak olacak degilmi yayınlarınız çok güzel yeni tariflerinizi dört gözle bekliyorum
YanıtlaSilçok teşekkürler isim verirseniz bende yorum yazarken isim ile hitap ederim.
Silsevgilerimle
bende portakallı tatlıyı yaptım benim tatlılarım çok yumuşak oldu öyle mi olması gerekiyor bilmiyorum pudra şekeri olan tatlıların şerbeti ılık tatlının da ılık olması gerekiyormuş bu doğru mu.....,,,,
YanıtlaSil,,
Merhaba tatlıyı iyice fırında bekletin,ama genel olarak yumuşak bir tatlı bu.Şerbetleme olayı tatlıdan tatlıya değişir pudra şekeri olan tatlılar diye ayrılmaz.Bazı tatlılar sıcak çeker bazıları ılık çeker şerbetini.
SilSevgilerimle