21 Mart 2011 Pazartesi

Kekli Baklava,Patatesli Börek


Annemin misafirleri için hazırladıklarım.Kekli Baklavayı şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler:Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ile)
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı un
Baklava yufkası için:
  • 1 çay bardağı süt (normal boy çay bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)
Şerbeti için:
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Üzeri için:
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu tere yağ
Yufkaları açmak için: 
  • Nişasta
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan 24 adet beze yapın.
  • Kek malzemeleri için yumurta ve şekeri mikser ile iyice karıştırın.
  • Ceviz,kabartma tozu,karbonat ve unu ekleyerek kekin hamurunu hazırlayın.
  • 6 adet bezeyi nişasta serperek tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız bezeleri 
  • Üst üste koyun ve nişasta serperek büyük boy yuvarlak tepsi boyunda tekrar açın.
  • Diğer bezeleri de bu şekilde tamamlayın.
  • Toplamda 4 adet yufkanız olacak.
  • Tepsinin en altına 2 yufkayı yerleştirin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu dökün.
  • Diğer 2 yufkayı da üstüne kaplayın,baklavayı bıçak ile şekilli kesin.
  • Tere yağı ocakta eritin,sıvı yağı ekleyin.
  • Hafif ılındıktan sonra baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin.
  • Fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti ocakta kaynatın soğuması için bir kenara alın.
  • Şerbet soğuk tatlı ılık kıvamda iken şerbetiyle buluşturun.


Tarif bir kaç değişiklik yapılarak Sarı yumurtadan uyarlanmıştır.


Rendelenmiş patatesli galeta unlu börek.

Malzemeler:
  • 1 kilo yufka
İç harç için:
  • 1 kilo patates
  • 1 fincan zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,nane,kimyon
Bulamak için:
  • Yumurta
  • Galeta unu
Arasına sürmek için:
  • Zeytin yağ ve sıvı yağ karışımı
Yapılışı:
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • 1 fincan zeytin yağ ile ocakta kavurun
  • Tuz ve baharatlarını ekleyin.Karıştırın.
  • Her bir yufkayı 8'e bölün ve arasına zeytin yağlı karışımdan sürün.
  • Patatesli harç ekleyin ve sarın.Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  • Yumurtayı çırpın börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın fırında kızarana kadar pişirin.




13 yorum:

  1. hepsi çok güzel ama kekli baklava başka güzel görünüyo arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım ya hani denir ya "Ağzımın suyu aktı" aynen o durumdayım.
    Hepsi birbirinden güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. pandispanyalı baklavayı bende yaptım sunumu güzel oluyor eline sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. ay hepsi çok güzel ama baklavaya bittim doğrusu:)ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hepsi nefis olmus ama baklava ayri bir lezzette! Ellerine saglik Cafe Portakal,bir tabak isteriz bizde menüden!sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Baharcım hepsi çok leziz kekli bakla
    va benimde favorimdir.Bir ara haftada bir kez kersin yapardım:))öz
    lediğimi fark ettim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Canım üç tarifinde bir birinden güzel ve lezzetli tarifler emeğinine ve ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. oooo neler neler varmis burada! döktürmüsüsn tatlim! bu ne hamaratlik böyle! :) migdeler bayram etti desene :) herbiri birbirinden lezzeti görünüyor! ama kekli baklavayi ayri bir begendim, mutlaka denenecekler listesine aldim :)
    ellerine emegine yüregine saglik!
    seni ve melegini kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
  9. Vallahi canım o ne baklava öyle mest oldum. Ben bir kere denemiştim ama kek hamuru keserken yankarden fışkırmıştı ve yaptığıma pişman olmuştum.Seninki harika olmuş sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık sizin baklavanızda harika olmuş ne mutlu tadanlara.uzun zamandır giremiyorum sitelere ancak bügün bakabildim tüm tarifler çok nefis gözüküyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Bahar hanım .Bende denemek istiyorom yalnız bir sorum var dilimlerken kekler dışına çıkmıyormuveya bir kolayımı var görüntü süperr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      dilimlerken çok nazik hareketlerle keskin bir bıçakla dilimlerseniz sorun olmuyor biraz zahmet ve dikkat ister ama nefis bir baklava oluyor kolay gelsin.

      Sil
  12. BAHAR HANIM CEVAP ALAMADIM SORUMA ÜSTEKİ ADSIZ YAZAN BENİM ÇÜNKÜ HEMEN DENEMEK İSTİYORUM SEVGİLER

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.