Akşam yemeklerinde yada çay saatlerinde ikram edilebilecek harika bir lezzet.
Malzemeler:
- 500 gr haşlanmış ezilmiş patates
- 2 diş sarımsak
- 5-6 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Tereyağını eritip patatesleri hafif kavurun.
- Soğuduktan sonra dereotunu ekleyin.
- Sarımsağı ezip içine katın.
- Tuz ilave ettikten sonra karıştırıp fırın kaplarına paylaştırın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Patatesi çok severim,tarifiniz hem pratik hemde güzel,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba Zeynep Hanımcım,
YanıtlaSilBizde patatesi çok severiz her halini.Teşekkürler.
SEVGİLER...
DEREOTUNA BAYILIYORUM ARKADAŞIM.LEZZETİNDEN ŞÜPHEM YOK.EH GÖRÜNTÜ DE ŞAHANE.ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilÇok pratik ve şık sunumlu... Ellerine sağlık, mutlu yıllar...
YanıtlaSilsunumu çok cici olmuş ellerinize sağlık..
YanıtlaSildereotlu patates annemin çocukluğumuzda yaptığı nefis bir lezzetti:) halen bayılarak yiyoruz yiyeceğiz:)
mutlu yıllar diliyorum..
2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..
YanıtlaSilHepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.
Sevgiyle Kalin...
HEM PRATİK HEM NEFİS PATATESE BAYILIRIM..
YanıtlaSil