Salata sevenler için hafif bir lezzet.Tavuk ve kabağın uyumu.Mutlaka deneyin.
Mutlu huzur dolu bir hafta sizlerin olsun.
Malzemeler:
- 4-5 adet büyük Kabak
- 300-400 gr haşlanmış tavuk eti
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım türk kahve fincanı zeytin yağı
- 4-5 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz,nane veya dereotu
Yapılışı:
- Kabakları yıkayın ve rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
- Tavaya zeytin yağını ekleyin ve kabakları harlı ateşte kavurun.
- Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin.
- Başka bir tarafta yoğurt ve mayonezi karıştırın.
- Sarımsağı rendeleyin.
- Tavuk ve kabağı yoğurtlu sosa ilave ederek karıştırın.
- Tuz ve ince kıyılmış dere otu ilave ederek servis edin.
- Servis ederken bol haşlanmış mısır ilave edebilirsiniz.
ELLERİNİZE SAĞLIK,NEFİS GÖRÜNÜYOR..NOT ALINDI,HEMEN DENENECEK..
YanıtlaSilHavalar ısınmaya başlayınca mutlaka denemeliyim, tam yazlık bir tarif, hafif ama doyurucu, ellerine sağlık
YanıtlaSil