20 Nisan 2015 Pazartesi

Portakallı Kayısılı Kek



İçi dolu kekleri hep sevmişimdir.Hava da biraz yağmur olsun yeter kek yapmak için.Normal zamanda da sevilir ama yağmurlu havada sanki lezzeti bir başka oluyor.Aroması tam meyvesi bol kayısılı keki denemenizi öneririm.

Mutlu haftalar.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı mısır unu
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı Kalecik Un
  • 1 yemek kaşığı dolusu Fiskobirlik Fındık Kreması
  • 1 çay bardağı fanta yada gazoz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme Portakal Kabuğu Tozu yada 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı


Yapılışı:
  • Yumurtaları derin bir kaba alın.
  • Üzerine toz şeker ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • Sıvı malzemeleri ilave edin karıştırın.
  • Kuru malzemeleri başka bir kabın içerisine alarak harmanlayın.
  • Tüm malzemeyi birleştirin.
  • Tahta bir kaşık ile karıştırın.
  • Kullanacağınız kek kalıbınızı yağlayın.
  • Karışımı kalıba boşaltın.
  • 150 derece fırında ağır ağır pişmeye bırakın.
  • Fırından çıktıktan sonra iyice soğumasını bekleyin.
  • Hindistan cevizi serpin ve servis edin.
  • Şeker miktarını azaltarak piştikten sonra kayısı marmeladı ile de sunabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Katılıyorum, bana da yağmurda çay içmek hep çok farklı gelmiştir, hele de yanında böyle tatlı bir şeylerle.. mmmh, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım harika bir kek bu sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Rengiyle de harika bir şey olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. blogunuz,tarifleriniz ve sunumlarınız muhteşem gerçekten.emeğinize sağlık.ben de beklerim en kısa zamanda,sevgiler... catikatindannotlarr.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.