27 Mart 2015 Cuma

Çilekli Milföy


Akşam yemeğinizi yediniz,sıra tatlıya geldiyse çay suyunu ocağa koyun ve demlenene kadar hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı için sıvayın kolları.Çok pratik.Sıcak sıcak servis etmeyi sakın ihmal etmeyin.

Keyifli günler.


Malzemeler:

  • 4 adet Milföy
  • 1 küçük kase Çilek
  • Pudra şekeri

Yapılışı:
  • Milföyleri oda ısısına getirin.
  • Çilekleri dilimleyin.
  • Milföy hamurunu hafif elinizle esnetin.
  • Çilekleri hamurun üzerine dizin ve rulo yapın.Kenarlarını bastırın.
  • Bıçak yardımı ile üzerine derin çizikler atın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan milföylerin üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin.
  • Sıcak olarak bekletmeden servis edin.

3 yorum:

  1. Merhaba sizi yeni keşfettim, takipteyim bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Harika bir fikir, görüntü öyle muhteşem ki, pratik bir tatlı değil, çalışılmış, özenilmiş gibi. Üzerine biraz da eritilmiş çikolata, mmmhhhh...Yeme de yanında yat..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis ve pratik bir tatlı olmuş,ellerine sağlık canımm:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.