14 Ocak 2015 Çarşamba

Balkabaklı Kremalı Pasta



Yeniden Kocaman Merhaba :)

En son 26 Kasım da yayın yapmışım :) çok utandım çok :) Ama haklı ve güzel bir sebebim var ) bu kadar ara vermeye :)

Aralık 2010 yılında blogumu açmışım.Ve geçtiğimiz ay blogum 4 yaşına girmiş bile:) Umarım uzun yıllar ilk günkü heyecanı ile devam ederiz hep birlikte.

Hadi bakalım 'Bismillah' diyoruz ve yeniden kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 kilo temizlenmiş Bal kabağı
  • 1  su bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Kabakları tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin ve çatal ile ezin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Bisküvileri kırın ve ve kabakların üzerine ekleyerek ele yapışmayacak kıvama getirin.
  • Orta boy bir tepsiye bolca hindistan cevizi dökün.
  • Bal kabaklı karışımı tepsiye yayın.Elinizle düzeltin.
  • Üzerine krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve yayın.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  • Daha sonra tam ortadan ikiye kesin ve diğer parçayı üzerine alın.
  • Bu şekilde 2 katlı bir pastanız olacak.
  • Daha sonra dilimleyerek servis edin.

3 yorum:

  1. Hoşgeldin arkadaşım ellerşne sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. mm çok güzel oldu bu ya. ellerine sağlık canım fotoğraftada çok güzel görünüyor pastan :)

    YanıtlaSil
  3. ohhh cok sukur ya sonunda døndunuz cok øzledik sizi bahar Hanim :)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.