16 Ekim 2014 Perşembe

Karpuzlu Limonata



Merhaba Sevgili Dostlar,

Aslında 1 ay oldu bu tarifi hazırlayalı ama bir türlü paylaşamayınca bu nefis içecekten mahrum ettim sayılır sizleri.

Tarif Mutfak Sırları Sevgili Nilay'a ait.Biz çok beğendik.Limon miktarı ne kadar çok olursa bana göre o kadar nefis.


Malzemeler:

  • 5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış karpuz (küp küp doğranmış)
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu
  • 1 su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)

Yapılışı:
  • Karpuzu dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin ve kenara alın.
  • Karpuzları blenderin haznesine alın.
  • Üzerine limon kabuğunu ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
  • Şekeri ilave ederek blenderi çalıştırın.
  • Karışım hazır olunca ince delikli bir süzgeç yada tülbent yardımı ile süzün.
  • 2 su bardağı suyu ekleyin karıştırın ve soğuk olarak servis edin.

2 yorum:

  1. ben bu tarifi home tv de mark bittman da izlemiştim. biraz farklı versiyonuydu. Limon hiç yoktu, taze nane ekliyordu.Fresca demişti.
    Ama hiç bize göre değilmiş.

    YanıtlaSil
  2. üstündeki karpuz mu?
    Leyla

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.