Uzun zamandır arşivde bekleyen ama beklemeyi hiç hak etmeyen bir tarif aslında.Taşınma-yerleşme derken blogu ne kadar ihmal ettiğimin kanıtları :) Umarım deneyip beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 türk kahve fincanı süt
- 2 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 türk kahve fincanı buğday nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Sosu İçin:
- 1 paket kakaolu toz puding
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket bitter çikolata
- Bulamak için bolca hindistan cevizi
Yapılışı:
- Derin bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ekleyin.
- Mikser ile 5 dk çırpın.
- Sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Limon rendesi,vanilya ve hindistan cevizini ekleyin.
- Nişasta,un ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırın.
- Yağlanmış yuvarlak küçük bir tepsiye yada borcama karışımı boşaltın.
- 150 derece fırında pişirin.
- Sos için tencereye toz pudingi ve sütü ekleyin.
- Çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin.
- Bitter çikolatayı üzerine ekleyin ve karıştırın.
- Pişen keki soğuduktan sonra küçük kare halinde dilimleyin.
- Sosu sürekli karıştırarak ılık hale getirin.
- Küp kekleri önce sosa sonra bolca hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın.
- Tüm kekler bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Afiyetler olsun. Lokum keki uzun zamandır bende yapmak istiyorum. Çok güzel olmuş.
YanıtlaSilMerhaba Baharcım. Özlettin kendini arkadaşım. Her zaman ki gibi enfes görünüyor lokum kek. Ellerine emeklerine sağlık. Afiyetler olsun. İzmir' den İstanbul' a kucak dolusu sevgiler...:))
YanıtlaSilvalla görüntü nefis.tadıda öyledir kesin.ellerine saglık.
YanıtlaSilben bu keki yapmayı çok seviyorum yemesem de olur ama yapıyım yeter ki :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, geç olsun güç olmasın boşver :))
görüntü mükmmel ellerinize saglik
YanıtlaSil