Kendimce pidenin iç harcını nasıl hazırladığımı paylaşmak istedim.Çoğu zaman evde hazırlarız.Şöyle bol soğanlı ve salçalı.
Umarım faydalı olur.Deneyip beğenmeniz dileğiyle.
Keyifli bir hafta sonu sizlerin olsun.
Malzemeler:
- 600 gr kıyma
- 600 gr kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme Tukaş Domates Salçası
- 1 tatlı kaşığı Tukaş Biber Salçası
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet domates yada 1 su bardağı Tukaş Rendelenmiş Domates
- 3 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,pul biber
Yapılışı:
- Kuru soğanları temizleyin ve parça parça doğrayarak mutfak robotundan geçirin.
- Derin bir kaba kıymayı ve robottan geçirdiğiniz soğanları ekleyin.
- Kapya biberi,sarımsağı,domatesleri ve maydanozu da temizleyerek robottan geçirin.
- Domates salçası,biber salçası,zeytinyağı,tuz ve baharatları da ekleyerek bütün malzemeyi karıştırın.
Bu nefis iç çiğ bile yenir,ellerine sağlık Baharcım..
YanıtlaSil