26 Haziran 2013 Çarşamba

Tava Böreği



Çok pratik ve lezzetli bir börek.Kahvaltı yada beş çayları için de rahatlıkla yapılabilir.Hatta siz Kıymalı hazırlayın bence:)

Afiyetle.

Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • 1 çorba kasesi yağlı tulum loru
  • Yarım demet maydanoz

Sos için:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt (klasik çay bardağı)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ

Yapılışı:
  • Orta boylarda bir tavayı tere yağ ile yağlayın.
  • Bir yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde koyun.
  • Sos malzemelerini derin bir kabın içerisinde çırpın.
  • Diğer yufkayı da parçalayın.
  • Yufkanın yarısını tavanın içerisine düzgün bir şekilde yerleştirin.
  • Sosun bir kısmını her yerine gelecek şekilde ekleyin.
  • Maydanozları ince ince kıyın önce loru sonrada maydanozları tavaya alın.
  • Kalan yufka parçalarını da ekleyin.
  • Kalan sosu ilave edin.
  • Tavanın dışından sarkan yufkaları da üzerine güzelce kapatın.
  • En küçük ocakta ve kısık ateşte arkalı önlü olarak pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.