Çok pratik ve lezzetli bir börek.Kahvaltı yada beş çayları için de rahatlıkla yapılabilir.Hatta siz Kıymalı hazırlayın bence:)
Afiyetle.
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1 çorba kasesi yağlı tulum loru
- Yarım demet maydanoz
Sos için:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt (klasik çay bardağı)
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yapılışı:
- Orta boylarda bir tavayı tere yağ ile yağlayın.
- Bir yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde koyun.
- Sos malzemelerini derin bir kabın içerisinde çırpın.
- Diğer yufkayı da parçalayın.
- Yufkanın yarısını tavanın içerisine düzgün bir şekilde yerleştirin.
- Sosun bir kısmını her yerine gelecek şekilde ekleyin.
- Maydanozları ince ince kıyın önce loru sonrada maydanozları tavaya alın.
- Kalan yufka parçalarını da ekleyin.
- Kalan sosu ilave edin.
- Tavanın dışından sarkan yufkaları da üzerine güzelce kapatın.
- En küçük ocakta ve kısık ateşte arkalı önlü olarak pişirin.
- Sıcak olarak servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.