Geçen yıldan beri denemeyi düşünüp hep ertelediğim bir çorba tarifi.
Közlenmiş Domates Çorbası.
Şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka tavsiyemdir.
Malzemeler:
- 700-800 gr çeri domates (yada normal domates)
- 1 büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı silme un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz,karabiber
- Sıcak su
Yapılışı:
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Çeri domatesleri ikiye bölün.Normal domates kullanıyorsanız 4 e bölün.
- Kuru soğanı halka halka doğrayın.Sarımsakları soyun ekleyin.
- 1 kaşık zeytin yağ, kekik serpin ve 200 derece fırında közleyin.
- Közlenen domateslerin kabuklarını alın.
- Tere yağını tencereye alın eritin.
- Üzerine un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Közlenmiş domatesleri ekleyin ve ardında 4-5 su bardağı kadar su ekleyin.
- Çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırın.
- Blender dan geçirin ve kaynamaya bırakın.
- Kıvamını sıcak ile ayarlayın.
- Tuz karabiber serpin.Sıcak olarak servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Çok lezzetli görünüyor. Dün Yemekteyiz programındaki hanım da bu çorbayı yaptı ve birinci oldu..:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık..:))
Hımm Bhaharım çorba leezetli görünüyor. Tam da şimdi domatesler de bollaşmış ken denemeli. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbende yapmıştım bu çorbayı
YanıtlaSilharika oluyor gerçekten
ellerine sağlık canım
Merhaba canım geçen gün bir arkadaşım verdi bana da bu çorbanın tarifini sen de de görünce yapmak şart oldu ellerine sağlık sevgilerimle :)
YanıtlaSilmerhaba..ben ebru Uluçay sıkı takipçinizim..ama sessiz olanlardan..soğanlarıda mı közleyeceğiz acaba?teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba Ebru hanım çok teşekkürler.Evet soğanları da domateslerin üzerine dilimleyip közlüyoruz.
SilSevgiler
mrb ben de sitenizi devamlı takip eden biri olarak bir sorum olacakı.soğan ve sarımsakları da domateslerle birlikte katıp çorbaya ekleyecek miyiz?teşekkurler...
YanıtlaSil