O kadar güzel bir kek tarifi paylaşmak istiyorum ki sizinle mutlaka bir yere not edin.Bu ara süt ve yoğurt kullanmadan sadece gazoz ile hazırlıyorum bütün kekleri.
Sadece deneyin demek istiyorum.
Seramik tabanlı ürünler ile henüz tanışmamışken Seramitok'un sponsorluğunda deneme şansım oldu.Kek kalıplarında en sıkıcı olan yağlama sırasını oldum olası sevmezdim.
Seramik tabanlı Kalp Kek Kalıbını kullanırken yağlamadan direk olarak hazırladığım karışımı kek kalıbına boşalttım.Fırın ızgarasının üzerine yerleştirdim ve beklemeye geçtim.
Kek pişti misler gibi kokular mutfaktan çıkmaya başladı.Henüz sıcakken çok kolay bir şekilde kalıptan çıkması bana epey bir keyif verdi.
Az su koyup kalıbın içerisine 5-10 dk beklettim ve kolaylıkla da temizliğini yaptım.Ben bu işi çok sevdim.Tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sade gazoz
- 4 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 damla vanilya aroması Dr Oetker yada 2 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
Kayısı Püresi için:
- Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alın.
- Mikser ile 5 dk çırpın.
- Limon kabuğu rendesini ekleyin.
- Sıvı yağ,gazoz,vanilya,hindistan cevizi ekleyin karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyerek kalpli kek kalıbına boşaltın.
- Seramik tabanlı kek kalıbı kullandığım için yağlamadım.
- Normal bir kek kalıbı için yağlayınız.
- 160 derece fırında pişirin.
- Sos için kayısıları tencereye küp küp doğrayın.
- Üzerin toz şeker serpin 5 dk kısık ateşte daha sonra normal ısıda pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkardığını kekin üzerine yayın.
- Toz antep fıstığı serpin ve 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Seramitok ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
oyyy,,bu tamm benlik olmuş.
YanıtlaSilkayısılı tatlar aklımı başımdan alır her daim..
ellerine sağlık canım,öpüyorum
BAYILDIM BEN BU İŞE ÇÜNKİ BENDE YAĞLAMAKDAN NEFRET EDERİM
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
HARİKA GÖZÜKÜYOR
Ellerinize sağlık Bahar Hanımcım. Nefi bir kek olmuş...:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
Nefis görünüyor,bende istiyorum bu muhteşem seramikalardan..ellerine sağlık Baharcım yaz meyvalarıyla keklerde bir ayrı güzel oluyor..sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık canım,kayısı ile olan herşeyi çok severim..
YanıtlaSilcanım eline sağlık, hemen not aldım bu tarıfı ..sevgiler....her kek yapışımızda bu tarifi kullanabiliriz sanırım :)))
YanıtlaSilHımm nefis olmuş Baharım ellerine sağlık. Yeni cicilerini de iyi ve sağlıklı günlerde kullan.
YanıtlaSilKayısılı lezzetleri çok severim,ellerinize sağlık nefis görünüyor.Seremika kalıplarınıda güle güle kullan.Sevgiler.
YanıtlaSilbayıldım bu tarife,muhakkak deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık şekerim
öptümm
harika görünüyor ellerine sağlık canım not aldım tarifini inşaallah en kısa zamanda deniycem
YanıtlaSilEllerinize sağlık Bahar hanım nefis bir kek tarifi sevgiler
YanıtlaSilGoruntusu harika baharcigim , emeklerine saglik... ayrica kalibada bayildim ;)
YanıtlaSilSevgilerimle....
bedava malı herkes sever..........
YanıtlaSilSize de gönderelim sevin o zaman........
Silellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilMerhaba Bahar kardeşim, ben İzmirden Jale .Uzun zamandır takipteyim ama yazmak bu güne kısmetmiş...Öncelikle bu güzel resimler ve tarifler için tebrik ediyorum .Maaşallah hepsi biribirinden güzel ...Seramitok kek kalıbını bende kullanıyorum sevdiğim bir arkadaşımın hediyesiydi .Gerçekten yapışmıyor ve de temizliğiçok kolay ..Sevgilerimle ...
YanıtlaSilBen çocukken annem de dahil olmak üzere etrafımdaki birçok kadın gazoz hatta meyveli asitli içeçeklerle kek çok yaparlardı ve neffis olurdu.Şimdi yazını görünce onu hatırladım,yıllar sonra tekrar deneyeyim bende.Hatırlatman için sağol,bu keki deneyeceğim inşallah hatta bayram sabahına belki:-)
YanıtlaSilharika görünüyor ..tam da aradığım tarif
YanıtlaSilİşte tam aradığım tarif. Gazozlu tariflere bayılırım :)
YanıtlaSil