25 Mayıs 2013 Cumartesi

Haşhaşlı Mini Kruasan


Keramika Ailesi Çay Daveti için hazırladığım çıtır çıtır bir börek.İsteğe bağlı iç malzemesi de eklenebilir.Sade olarak hazırladım.

Mutlaka denemelisiniz.Keyifli bir pazar günü diliyorum.

Malzemeler:
  • 2 adet taze yufka
  • 2-3 yemek kaşığı tepeleme haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

Yapılışı:
  • Yufkayı tezgahın üzerine serin.
  • Haşhaşı derin bir kaba alın sıvı yağ ekleyerek inceltin.
  • Yufkanın her yerine gelecek şekilde elinizle sürün.Ceviz serpiştirin.
  • Üzerine 2.yufkayı serin.
  • Bıçak yardımı ile önce 4 eşit parçaya kesin.
  • Her bir parçayı ise ayrıca 4 eşit parçaya kesin.
  • Yufka büyük ise 6 parçaya da kesilebilir.
  • Her bir parçayı ise kenarlarını içe kıvırmadan rulo sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

9 yorum:

  1. Görüntü inanılmaz,çıtır çıtır nefiss görünüyorr ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. AMA BAHARCIM HAMİLE BİR ARKADAŞA YAPILIR MI BU:)HER ZAMANKİ GİBİ HER TARİFİN GİBİ EN NEFİSİNDE OLMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık, olsa da yesek...

    YanıtlaSil
  4. güzel tarıfmıs canım hosuma gıttı ellerıne sağlık harıka gorunuyor

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım, haşhaşlı lezzetlere bayılırım , nasılda pratik görünüyor.
    Sevgiler canım, mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  6. Offff görüntüye bayıldım,eminim lezzetde öyledir.Ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  7. Şu haşhaş ezmesini en kısa zamanda deneyeceğim..süper görünüyor,çıtır,çıtır..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Haşhaşlı her şeyi severim buda süper olmuş ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. offffffffffff gene bitirdin beni!

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.