Bir fırtına var ki dışarıda kasıp kavuruyor resmen.Sanırım yağmur gelmek üzere.
Böyle bir hava da en güzeli mutfakta vakit geçirmek.Akşam için güzel yemekler hazırlandı ise tatlı olarak da şiddetle tavsiye edebileceğim bir tarif sizlere.
Sabırsızlıkla bu tarifi bekleyenlere gelsin :)
Mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 250 gr yumuşak margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kavrulmuş toz fındık
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday nişastası)
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
- Un
- Üzerine batırmak için bütün fındık
Şerbeti için:
- Un,kabartma tozu hariç malzemeleri derin bir kaba alın.
- Yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile beraber kabartma tozunu ekleyin.
- Yoğurmaya devam edin.
- Yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Un ölçüsüne dikkat,yavaş eklenmeli.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Ortalarına fındık batırın.
- 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için şekeri tencereye alın ve kısık ateşte karamelize edin.
- Suyunu yavaşça ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
- 1 gece dinlendirdikten sonra servis edin.
Ellerine sağlık Baharcım. Şekerpareyi çok severim nefis görünüyor. Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize saglik,sekerpareyi cok severim,serbeti farkli geldi,tadini merak ettim.Sevgilerimle.emirlehayatguzel.blogspot.com
YanıtlaSilOof ellerine sağlık harika görünüyor lezzetini damağımda hissettim of of sevgiler...
YanıtlaSilÇok severim bayılırım şekerpareye, ellerinize sağlık, sevgilerimle
YanıtlaSilçifte lezzet olmuş yahu yenmezmi bu :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok severim şekerpareyi,en kısa zamanda deniycem mutlaka:)ellerinize sağlık
YanıtlaSildenedim süper ötesi birşey oldu herkes bugün bence yapsın
YanıtlaSilbaharcım ellerine sağlık nefis görünüyor nişastalı ilk görüyorum ve tarifi izninle kaptım:)) deneyince haber veririm sevgilerimle....
YanıtlaSilTarifleriniz çok güzel gerçekten ellerinize sağlık. Çok sık tercih ettiğim bir tatlı. Bazen yanında kaymak ile de servis yapıyorum ben. :)
YanıtlaSilekerpare her koşulda
YanıtlaSilher zaman
her vakit yenir:-)
birçok tarifde denenmeli bazen cidden biri diğerinden daha güzel çıkabiliyor.
ellerine sağlık.
Baharcım bayılırım şekerpareye,pazartesi hemen tarifin denenecek..Nasıl kaçırmışım bu lezzeti..Kızdım kendime..ellerine sağlık,sonucu yazarım sevgiler.
YanıtlaSilTarif için çok teşekkür ederim.İnanİlmaz lezzetli bir tatlı oldu.Senelerdir aradıgım şekerpare tarifi meğer buymus.Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye olunur.Kübra
YanıtlaSilmrb bahar hnm bu tatlıyı daha önce 2 kere yaptım.cok lezzetliydi.bugün tekrar denemek istiyorum.fakat bugün serbetini karamelize etmeden hazirlamak istiyorum.lezzetini etkilermi.birde uzerine yumurta sarisi surmem gerekirmi.simdiden tesekkur ederim.kübra
YanıtlaSilMerhaba tarif de yumurta sarısı yok,sürmenize de gerek kalmıyor,şerbetini de o şekilde hazırlamadığım için denemediğim bir şey için yorum yapamıyorum.
SilSevgiler
muhteşem
YanıtlaSilMrb admin tuba ben Şekeri karamelize ederken sürekli karıştırıyor muyuz acil cvp lutfen
YanıtlaSil