Bizim mutfakta hafta da 1 kez hazırlanan hamur işi sayısı şu ara 2 ye çıkmış durumda.Bir de çay davetlerinde yediklerim,onları hiç saymıyorum bile.
Yine Sevgili PelinChef'in sayfasından bir tarif.
Bir çok tarifi denenmek üzere kayıt edilse de bu tarifi gözden kaçırmışım.Nasıl ki dün akşam fark edince bu sabah yapmak şart oldu.Tek kelime ile nefis.Fırından çıkınca hafif ılınması yeterli.Sonrası zaten yok.
Ne demek istediğimi ancak deneyince anlayabilirsiniz.Yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 125 gr tere yağ veya margarin (yumuşak)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
İç Malzemesi:
- 1 su bardağına yakın kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tere yağ veya zeytin yağ
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Tuz,karabiber,pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Bulamak için :Galeta Unu
Yapılışı:
- Derin bir kaba margarin,yoğurt,sıvı yağ ekleyin.
- Tuz,kabartma tozu da ilave edin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
- 10 dk dinlenmeye bırakın.
- İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Tavaya yağı ekleyin soğanları kavurun.
- Kıyma,tuz ve baharatları ekleyin.
- Bir kaç dakika pişirin.Hiç suyu kalmasın kıymanın.
- Ocaktan indirin ve ılınması için kenara alın.
- Bulguru çok az sıcak su ile başka bir tarafta ıslatın 5 dk bekletin.
- Kıymalı karışıma bulguru ekleyin.
- Daha sonra ceviz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve ortasını elinizle açın.
- İç malzemesinden koyun ve ister yuvarlayın,isterseniz de içli köfte şekli verin.
- Galeta ununa bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Mutlaka ılık servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
mmm nefis olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
Bahar'cım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler
Silcanım
vay canına harikaa..:))) ellerine sağlık....tarife bayıldım..aslında bloglarda çok yapılmadan hemen yapsam bende...ilk yapanlar arasına girsem:))
YanıtlaSilhemen yapmalısın harika
Silsevgiler
Merhaba, ellerinize saglik, cok lezzetli görünüyor pogacalar, sormak istedigim bir sey var bulguru ne zaman koymamiz gerekiyor acaba
YanıtlaSilÇok özür dilerim hemen düzelttim atlamışım orayı teşekkürler hatırlatmanız için
Silsevgiler
Çok lezzzetli görünüyor neffissss olmuşlar...
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgilerimle...
evet çok lezzetli
Silsevgiler
Ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilellerine sağlık, harika görünüyor :)
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
çok değişik nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilaynı zamanda güzel
Silsevgiler
muhteşem bir lezzet mutlaka denenmeli ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilkatılıyorum
Silsevgiler
muhteşem olmuş bence mutlaka denenmeli ellerine sağlık :))
YanıtlaSilHemen not alıyorum,bayıldım bu poaçaya..ellerine sağlık..
YanıtlaSilAfiyetle
Silsevgiler
Merhaba Bahar Hanım Sizin siteyle kısa bir süre önce tanışma fırsaım oldu.Sitenizden bir kaç tarif denedim hepside gerçekten harika ve lezzetli oldu.Size çok teşekkür ederim böyle bir imkanı bize sunduğunuz için.Özlem
YanıtlaSilÖzlem hanım ben teşekkür ederim yorumunuz için
Silsevgiler
ya diyetteyim..ama bunları görünce yapmadan olmaz ki..eminim çok lezzetli olmuştur...ellerinize sağlık..
YanıtlaSil:) yapacak bişey yok sanırım diyete ara
Silsevgiler
Çok değişik bir poğaçaymış. Elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
Baharcığım harika bir tarif yufkalısını yapıyordun bu daha güzel bence..Yalnız margarin eritilecekmi yoksa oda sıcaklığımı acaba açıklarsan memnun olurum.Bu önemli biliyorsun.Ellerine sağlık arkadaşım denemek istiyorum.
YanıtlaSilmargarin erimiyor yumuşak olması gerekli,teşekkürler
Silsevgiler
Ayyy bitanem harika bir tarif bulgur seven olarak bayıldım ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım muhammara tarifi ilgimi çekti kaç kez yaptım sonuç hüsran oldu ama sanırım son kez senin bu tarifi deneyeceğim yapınca derim:)) sevgilerimle...
Muhammara yı mutlaka denemeli ve fikrini paylaşmanı bekliyorum
Silsevgiler
Yufkalısını biliyordum ama poğaçası daha güzelmiş. Ellerine sağlık Baharcım..
YanıtlaSilteşekkürler
Silsevgiler
evet ya kesinlikle denemek lazım
YanıtlaSilafiyetle
SilHarika birşey bu canım bende mutlaka denerim zaten senin bir tarifini denedim mükemmel oldu eline sağlık canım
YanıtlaSilçok sevindim
Silteşekkürler
Eline saglik, cok lezzetli duruyor...
YanıtlaSilBaharım poğaçalar nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım teşekkürler
Silcafe portakaldan yine farklı bir tarif ve mükemmel fotoğraflama eline sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekürler
SilAvcı böreği geldi aklıma canım iç malzemeler neredeyse aynı, poğaça şekliyle de eminim süper olmuştur. Denemek isterim sevgiler ...
YanıtlaSilumarım beğenirsin
Silsevgiler
cok güzel ve farkli bir tarif olmus bende denemek icin listeme ekliyorum tarif icin cok tsk.ler,
YanıtlaSilbunlari birgün önce yapip pisirmeyi diger güne biraksak veyada pisirip diger gün isitsak nasil olur bilginiz varmi ??
aynı gün pişirilmesi daha iyi ılık olarak harika,maya olmadığı için beklemeye gelmez,ama derin dondurucuya pişirdikten sonra atıp çıkardıktan sonra mikrodalgada ısıtılabilir
Silsevgiler
Ellerinize sağlık sizi izlemedeyim banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silsevgiler
Ne kadar güzel bir tarif bu.Şimdilik bulgur yiyemesem de önümüzde ki günlerde mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.
YanıtlaSilinşallah
Silsevgiler
Tariflerinin hepsi özenle seçilmiş, bu da müthiş gözüküyor, kesin yapmalıyım dedirten bir tarif. Ve fotoğraf konusunda harikasınız. Bu işin sırrı nedir?
YanıtlaSil