19 Mart 2013 Salı

İçli Köfte Poğaçası



Güzel bir hamur işi görünce istem dışı hafızamı kaybediyor ve sanki aylarca hamur işi yememişçesine mutfağa koşuyorum.

Bizim mutfakta hafta da 1 kez hazırlanan hamur işi sayısı şu ara 2 ye çıkmış durumda.Bir de çay davetlerinde yediklerim,onları hiç saymıyorum bile.

Yine Sevgili PelinChef'in sayfasından bir tarif.

Bir çok tarifi denenmek üzere kayıt edilse de bu tarifi gözden kaçırmışım.Nasıl ki dün akşam fark edince bu sabah yapmak şart oldu.Tek kelime ile nefis.Fırından çıkınca hafif ılınması yeterli.Sonrası zaten yok.

Ne demek istediğimi ancak deneyince anlayabilirsiniz.Yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.

Sevgiyle kalın.

Malzemeler:
  • 125 gr tere yağ veya margarin (yumuşak)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un

İç Malzemesi:
  • 1 su bardağına yakın kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tere yağ veya zeytin yağ
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Bulamak için :Galeta Unu



Yapılışı:
  • Derin bir kaba margarin,yoğurt,sıvı yağ ekleyin.
  • Tuz,kabartma tozu da ilave edin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • 10 dk dinlenmeye bırakın.
  • İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tavaya yağı ekleyin soğanları kavurun.
  • Kıyma,tuz ve baharatları ekleyin.
  • Bir kaç dakika pişirin.Hiç suyu kalmasın kıymanın.
  • Ocaktan indirin ve ılınması için kenara alın.
  • Bulguru çok az sıcak su ile başka bir tarafta ıslatın 5 dk bekletin.
  • Kıymalı karışıma bulguru ekleyin.
  • Daha sonra ceviz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve ortasını elinizle açın.
  • İç malzemesinden koyun ve ister yuvarlayın,isterseniz de içli köfte şekli verin.
  • Galeta ununa bulayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Mutlaka ılık servis edin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

50 yorum:

  1. mmm nefis olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bahar'cım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. vay canına harikaa..:))) ellerine sağlık....tarife bayıldım..aslında bloglarda çok yapılmadan hemen yapsam bende...ilk yapanlar arasına girsem:))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, ellerinize saglik, cok lezzetli görünüyor pogacalar, sormak istedigim bir sey var bulguru ne zaman koymamiz gerekiyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özür dilerim hemen düzelttim atlamışım orayı teşekkürler hatırlatmanız için
      sevgiler

      Sil
  5. Çok lezzzetli görünüyor neffissss olmuşlar...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık, harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  8. çok değişik nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. muhteşem bir lezzet mutlaka denenmeli ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. muhteşem olmuş bence mutlaka denenmeli ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  11. Hemen not alıyorum,bayıldım bu poaçaya..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Bahar Hanım Sizin siteyle kısa bir süre önce tanışma fırsaım oldu.Sitenizden bir kaç tarif denedim hepside gerçekten harika ve lezzetli oldu.Size çok teşekkür ederim böyle bir imkanı bize sunduğunuz için.Özlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hanım ben teşekkür ederim yorumunuz için
      sevgiler

      Sil
  13. ya diyetteyim..ama bunları görünce yapmadan olmaz ki..eminim çok lezzetli olmuştur...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yapacak bişey yok sanırım diyete ara
      sevgiler

      Sil
  14. Çok değişik bir poğaçaymış. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Baharcığım harika bir tarif yufkalısını yapıyordun bu daha güzel bence..Yalnız margarin eritilecekmi yoksa oda sıcaklığımı acaba açıklarsan memnun olurum.Bu önemli biliyorsun.Ellerine sağlık arkadaşım denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. margarin erimiyor yumuşak olması gerekli,teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  16. Ayyy bitanem harika bir tarif bulgur seven olarak bayıldım ellerine sağlık...
    Canım muhammara tarifi ilgimi çekti kaç kez yaptım sonuç hüsran oldu ama sanırım son kez senin bu tarifi deneyeceğim yapınca derim:)) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhammara yı mutlaka denemeli ve fikrini paylaşmanı bekliyorum
      sevgiler

      Sil
  17. Yufkalısını biliyordum ama poğaçası daha güzelmiş. Ellerine sağlık Baharcım..

    YanıtlaSil
  18. evet ya kesinlikle denemek lazım

    YanıtlaSil
  19. Harika birşey bu canım bende mutlaka denerim zaten senin bir tarifini denedim mükemmel oldu eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  20. Eline saglik, cok lezzetli duruyor...

    YanıtlaSil
  21. Baharım poğaçalar nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. cafe portakaldan yine farklı bir tarif ve mükemmel fotoğraflama eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  23. Avcı böreği geldi aklıma canım iç malzemeler neredeyse aynı, poğaça şekliyle de eminim süper olmuştur. Denemek isterim sevgiler ...

    YanıtlaSil
  24. cok güzel ve farkli bir tarif olmus bende denemek icin listeme ekliyorum tarif icin cok tsk.ler,
    bunlari birgün önce yapip pisirmeyi diger güne biraksak veyada pisirip diger gün isitsak nasil olur bilginiz varmi ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı gün pişirilmesi daha iyi ılık olarak harika,maya olmadığı için beklemeye gelmez,ama derin dondurucuya pişirdikten sonra atıp çıkardıktan sonra mikrodalgada ısıtılabilir
      sevgiler

      Sil
  25. Ellerinize sağlık sizi izlemedeyim banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Ne kadar güzel bir tarif bu.Şimdilik bulgur yiyemesem de önümüzde ki günlerde mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Tariflerinin hepsi özenle seçilmiş, bu da müthiş gözüküyor, kesin yapmalıyım dedirten bir tarif. Ve fotoğraf konusunda harikasınız. Bu işin sırrı nedir?

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.