31 Mart 2013 Pazar

Çilekli - Etimekli Muhallebi



Bir kaç gündür tam bir bahar havası yaşıyoruz.

İzmir'in bana göre en sakin,en yeşil yerlerinden birinde ikamet ediyoruz.

Her yanımız piknik alanı.

Hafta sonu Nermin'ler ile birlikte pikniğe,temiz hava almaya karar verdik ve hazırlığımızı yaptık. Ablam'lar ve Annemler'in de sürpriz katılımı ile kalabalık,ve bir o kadar da keyif dolu vakitler geçirmiş olduk.

Tabi arkasından epey bir yorgunluk.

Sanmayın ki pazar gününü dinlenerek keyif yaptığımı,tüm gün iş yaparak geçti diyebilirim.Sadece akşam üzeri 30 dk yürüyüş yaptık prensesle o kadar.

Blogu bile vakitsizlikten güncelleyemedim.

Bu tatlı geçen hafta içi bir gün akşam dizi keyfimize eşlik etmesi için hazırladığım pratik,nefis bir sütlü tatlı.

Herkese keyif dolu,mutlu bir hafta diliyorum.

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağ
  • Yarım paket toz şanti +1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 adet tuzsuz etimek
Üzeri için:
  • 1 paket meyveli sos (kenton yada dr.oetker)
  • 2 çay bardağı su
  • 250 gr çilek


Yapılışı:
  • Derin bir tencereye 5 bardak süt,şeker,un ve nişastayı ekleyin.
  • Çırpıcı yardımı ile iyice çırpın ve ocağa alın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra vanilya,tereyağ,toz şanti ve 1 çay bardağı soğuk süt ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • 10 adet tuzsuz etimekleri elinizle parçalayın ve muhallebinin içine ekleyin ve karıştırın.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Hazır meyveli sosu tencereye alın üzerine 2 çay bardağı su(yada arkasındaki tarife göre)hazırlayın.
  • Ocakta pişirin.Ilınması için bir kenara alın.
  • Çilekleri temizleyin ve küp küp dilimleyin.
  • Kupların üzerine çilekleri ekleyin.
  • Ilınan meyveli sosu kuplara çileklerin üzerine paylaştırın.
  • 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine toz antep fıstığı serpiştirin ve servis edin.

18 yorum:

  1. MaşaALLAH mükemmel birşey ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım her zamanki gibi süpersin harika
    huzurlu bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık, çok güzel, pratik...

    YanıtlaSil
  4. Nefisss. Yeni bir ay yeni güzel tarifler. Ellerinize sağlık.Afiyetle.

    YanıtlaSil
  5. Her zamanki gibi hem göze hemde mideye..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. hamarat arkadaşım güzel bir nisan ayı diliyorum herşey gönlünce olsun çok basit ama muhteşem bir tarif paylaşmışsın deneyeceğim inşallah. bizim evde çok sevilir soslu tatlılar...

    YanıtlaSil
  7. hımmm çilek sezonu açılmış yaşasın:) görüntü nefis ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık Baharcım.. Notumu aldım en kısa zamanda deneyeceğim.. Sorma Pazar günleri dinleniyorduk hep, bahar geldi tüm gün dışarıdayız neredeyse.. Tatlı yorgunluk..:) Sevdiklerimizle geçirdiğimiz Keyifli saatler..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık.Çok güzel gözüküyor.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  10. Baharcım ne güzel ya ,bende ağacı bol bir yerde oturuyorum ama İstanbulda pikniğe gitmek için epey bir yol gitmek gerekiyor yine de.. O yüzden şanslısın..

    Tatlı ise nefis,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık. Enfes görünüyor.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. harika bir görüntü ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Harika görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  14. Pek şık olmuşlar ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Nefis görünüyor.Çok seviyorum böyle lezzetleri
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. eline sağlık baharcım cezbedici olmuş :)

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık çok hafif ve harika bir muhallebi arkadaşım sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. canım çok teşekkürler bir kez daha..;)
    tarif yayımda..
    öpüyorummm kii.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.