14 Şubat 2013 Perşembe

Portakallı Pırasa



Pırasa'nın en sevilecek hali diyebilirim.Pırasa yemeğini bir çok insan sevmez.Ama Portakallı olarak pişirilirse sevmeyen insanın bile tadına bakası gelir benden söylemesi.Bir de böyle deneyin derim.

Sevgiyle kalın.

Malzemeler:

  • 1 kilo pırasa 
  • 2 adet havuç
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağ
  • Yarım türk kahve fincanı pirinç
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • Tuz


Yapılışı:
  • Pırasaları temizleyin,derin bir kaba 1 parmak kalınlığında doğrayın.
  • Tencereye zeytin yağ ekleyin pırasaları alın ve kavurun.
  • Havuçların kabuklarını soyun ve aynı şekilde doğrayın.
  • 1-2 dk soteleyin ve üzerine pirinç,tuz ekleyin.
  • Portakal suyunu da ekleyin orta ateşte pişmeye bırakın.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Sevgililer gününde ömrün boyunca yüreğine sevgiler dolsun taşsın....ben yemek seçen gruplardan değilimdir görüntüsü kokusu hoşuma giden tabikii temizliğine güvendiysem yerim.Ama ben pırasa yemiyorum sevmiyorum :(ama bu pırasa beni bile cezbetti desemm :))))ellerine sağlık...kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Handecim aynı temenniler senin içinde geçerli,
      sevgiler

      Sil
  2. pırasa ve portakal çok yakışıyor, gerçekten çok lezzetli bir tat çıkıyor ortaya, ben sürekli portakallı yapıyorum, ellerinize sağlık...sevgi dolu günler diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Pırasanın içinde portakalın aroması çok yakışmiştır. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba sizi severek takip ediyorum ama son zamanlarda resimlerde yemekten çok tabak çanak görüyorum.asıl yemeğin ön planda olması gerekmezmi?niyetim sizi üzmek değil asla.sadece rahatsızlığımı belirtmek istedim. sevgilerimle Gülşen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşen hanım,
      sizlere en güzel sunumlar için epey çabalıyorum,görsel de çok önemli
      Estağfirullah üzülmedim kesinlikle sadece görüşünüz bu.
      sevgiler

      Sil
  5. Ben pırasa yemeğini çook severim ve sevemeyen bir kaç arkadaşıma da sevdirdiğim var biraz güzel de yapıyorum galiba :) ama daha önce hiç portakalı denememiştim gerçekten deneyeceğim :) portakallı kereviz yemeğini hatırlattı bana o da portakallı çok güzel oluyor .. bEn de sizinle şunu paylaşmak isterim, pırasa yemeğini yaparken ben soğan da kavuruyorum ek olarak ;) o da gerçekten güzel bi tat veriyor .. Ellerinize sağlıkk çokçok güzel görünüyorr canım çekti bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir daha soğanda eklerim,sizde bunu deneyin ozaman çok teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  6. Harika görünüyor tadı nasıl acaba :D önemli olan tadı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. portakal suyu lezzet veriyor hissetmiyorsunuz bile
      sevgiler

      Sil
  7. Ben çok severim pırasa yemeğini böreğini herşeyini :) eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. nefis :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. ıyyyyyyyyyyy iğrenç :P

    YanıtlaSil
  10. bende şimdi yaptım pırasa havuçları bile aynı şekilde doğradım sizinki gibi olsun diye tadı çok lezzetli oldu inşaallah bizimkilerde beğenir :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. bende az önce yaptım pırasayı bakalım nasıl olacak havuçları bile sizinki gibi doğradım aynı olsun diye bakalım bizimkiler beğenecekler mi :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.