3 Temmuz 2012 Salı

Kolay Patates Yemeği




Ne lezzetli bir şey bu Patates.Neyin içerisine giriyorsa lezzetini katlıyor.Bizim evin en çok tüketilenleri arasında ilk sıralarda:)

Sıcaklarda kızartma ile aramız fazla yok.Fırında kızarmış sebzeler daha hafif ve daha lezzetli geliyor bu aralar.Yemeği bile bu şekilde hazırladım.Enfes oldu sizde mutlaka deneyin derim.

Mutlu keyifli günler diliyorum...

Malzemeler:

  • 4 adet büyük Patates
  • 4 adet büyük Domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz,karabiber,pul biber,toz acı biber,nane,kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı:
  • Patateslerin kabuklarını soyun.
  • Küp küp doğrayın.
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ ve baharatlar ile harmanlayın.
  • Yapışmaz bir fırın kabına alın ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Küçük bir tencereye kuru soğanı yemeklik doğrayın.Kıymayı ekleyin kavurun.
  • Sarımsak ve yeşil biberi ince ince kıyın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun.
  • Patatesler fırında piştikten sonra kıymalı karışımı üzerine yayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ ile pişirin.
  • Kıymalı harcın üzerine yayın.
  • Maydanozları ince ince kıyın ve üzerine serpiştirin.
  • Tekrar pişirmeye gerek yok.

8 yorum:

  1. patetesle ne yapılırsa yerim bende canım.yemekte nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bende patatesli lezzetleri çok severim,bolca tüketiriz.Bu hali ile de çok leziz olur,ellerine sağlık,sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  3. Yemeginiz cok lezzetli görünüyor.
    Eminim tadida öyledir!
    Ellerinize saglik.
    Yakin zamanda bende yapicam.
    Sevgiler
    Vahide

    YanıtlaSil
  4. harikaa görünüyor..ellerine sağlıkk..sevgiler..hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım ben de kıyma yerine ciğer kullanarak aynsını yapıyorum ve yağda kızartmaları bir yıldır bıraktım artık bir talı kaşığındamn az yağla fırında hallediyorum bende.

    fotoğraflar süper.yarın yapsam mı acaba:)))

    YanıtlaSil
  6. İki gün önce ben de yaptım. Yaz kış severim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel gözüküyor elinize sağlık, ben de yapayım bunu çok sviyorum patetesi
    yalnız birşey ekleyeceğim soğanlarla pişiyordur büyük ihtimalle amayanılmıyorsam kıymanın pişirilme aşaması atlanmış tarifte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kıyma soğan ile pişiyor:)teşekkürler kıymayı eklememişim:) sevgiler

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.