5 Temmuz 2012 Perşembe

Kayısılı Tart



Herkes tatilde şu sıralar.Hani kıskanmıyor değilim yani.Eşimin işlerinin yoğunluğundan sebep şimdilik buralardayız.Anca Anneanne,Babaanne ziyaretleri yapabiliyoruz.Ama bir iki gün bir yerlere gidebilsek fena da olmaz hani:)

Bu sıcak havalara uygun enfes bir lezzeti paylaşmak istiyorum.Dilediğiniz meyveler ile hazırlayabilirsiniz.Nasıl yaptığımı merak ediyorsanız buyurun tarife.

Keyifli bir gün diliyorum...


Malzemeler:

  • 3/4 su bardağı riviera zeytinyağ
  • 3 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (toplamda yarım su bardağı un karışımı)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket toz şanti
  • 1 türk kahve fincanı süt
Üzeri için:
  • Yeteri kadar Kayısı
Yapılışı:
  • Tart hamuru için zeytinyağ, şeker,ve tuzu derin bir kaba alın karıştırın.
  • Soğuk su ilave edin.
  • Yavaş yavaş un ilave edin ve hamuru hazırlayın.
  • Tart kalıbına hamuru eşit şekilde yayın.
  • 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Krema için tencereye 2,5 su bardağı süt,şeker,un,nişastayı ekleyin.
  • Çırpma teli ile çırpın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra 1 fincan süt,toz şanti ve vanilyayı ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • Tartın üzerine kremayı yayın.
  • Üzerine ayıklanmış ve dilimlenmiş Kayısıları yerleştirin.
  • Soğuduktan sonra servis edin.

23 yorum:

  1. uzun zamandır tart yapmamıştım tatlı bir anımsatma oldu:))ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz görünüyor,bayıldım.Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım
    nefis olmuş her zamanki gibi

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık,nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  5. Tart muhtesem olmus :) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  6. Evet bende çok zamandır yapmadım tart sanırım özlemişim:)
    Ellerine sağlık canımcım..

    YanıtlaSil
  7. harika bir sunum olmuş canım.resime bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Meyveli tatlılar her zaman favorim, bu tart da harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  9. bu aralar aklımda böyle bir tart var tart hamurunu zeytinyağıyla denememiştim ama denemeli
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  10. OF OF OLDUMU YA HARİKA GÖRÜNÜYOR. DİĞER ARKADAŞLARI OKUMAYA NASIL GİDECEĞİM. aYRILAMIYORUM Kİ TARTIN BAŞINDAN. eLLERİNE SAĞLIK.. SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım Baharcığım bende tatile çıkamıyorum .. Görüntü muhteşem ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Baharcım görüntü muhteşem,yalnız ben şunu anlayamadım.1 kaşık un ,1 kaşık nişasta o kadar yağa az değil mi?Bana bilgi dönebilir misin,denemek istiyorumda. sevgilerle.

    YanıtlaSil
  13. Sanki yaz gibi, güneş gibi renkler.. Harika görünüyor canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. GÖRÜNTÜ MUHTEŞEMKİ, TADINI TAHMİN BİLE EDEMİYORUM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM :)

    YanıtlaSil
  15. offfffff of of offfffffffff

    muhteşemmmmmmmmmmmmmmmm

    nefissssssssssssss
    maşallah ellerine sağlık sınav geçsin dalıcam bloğuna bakacağım tariflere:))

    YanıtlaSil
  16. Harika görünüyor bende senin tartını kıskandım bak ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. çok güzel tarifler paylaşmışsınız :)
    banada beklerim =)

    YanıtlaSil
  18. TEK KELİMEYLE HARİKA,BAŞKA NE DİYEYİM,ELİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM..

    YanıtlaSil
  19. Süper görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  20. ❤✿•.¸•.¸¸
    Passei para apreciar suas receitas.
    Torta de pêssegos, minha preferida... tudo de bom!
    ♡ Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ✿•.¸¸✿⊱╮

    YanıtlaSil
  21. görüntüye vuruldum eminim tadı da harikadır..

    YanıtlaSil
  22. Muntazam hazırlanmış bir tatlı tam olarak Cafe Portakala layık :))

    YanıtlaSil
  23. görüntüye bayıldım eminim tadıda harikadır
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.