Herkes tatilde şu sıralar.Hani kıskanmıyor değilim yani.Eşimin işlerinin yoğunluğundan sebep şimdilik buralardayız.Anca Anneanne,Babaanne ziyaretleri yapabiliyoruz.Ama bir iki gün bir yerlere gidebilsek fena da olmaz hani:)
Bu sıcak havalara uygun enfes bir lezzeti paylaşmak istiyorum.Dilediğiniz meyveler ile hazırlayabilirsiniz.Nasıl yaptığımı merak ediyorsanız buyurun tarife.
Keyifli bir gün diliyorum...
Malzemeler:
- 3/4 su bardağı riviera zeytinyağ
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (toplamda yarım su bardağı un karışımı)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım paket toz şanti
- 1 türk kahve fincanı süt
Üzeri için:
- Yeteri kadar Kayısı
Yapılışı:
- Tart hamuru için zeytinyağ, şeker,ve tuzu derin bir kaba alın karıştırın.
- Soğuk su ilave edin.
- Yavaş yavaş un ilave edin ve hamuru hazırlayın.
- Tart kalıbına hamuru eşit şekilde yayın.
- 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Krema için tencereye 2,5 su bardağı süt,şeker,un,nişastayı ekleyin.
- Çırpma teli ile çırpın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra 1 fincan süt,toz şanti ve vanilyayı ekleyin.
- Mikser ile 5 dk çırpın.
- Tartın üzerine kremayı yayın.
- Üzerine ayıklanmış ve dilimlenmiş Kayısıları yerleştirin.
- Soğuduktan sonra servis edin.
uzun zamandır tart yapmamıştım tatlı bir anımsatma oldu:))ellerine sağlık....
YanıtlaSilİnanılmaz görünüyor,bayıldım.Ellerinize sağlık!
YanıtlaSileline sağlık canım
YanıtlaSilnefis olmuş her zamanki gibi
Ellerine sağlık,nefis görünüyor:)
YanıtlaSilTart muhtesem olmus :) Ellerine saglik...
YanıtlaSilEvet bende çok zamandır yapmadım tart sanırım özlemişim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcım..
harika bir sunum olmuş canım.resime bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMeyveli tatlılar her zaman favorim, bu tart da harika görünüyor :)
YanıtlaSilbu aralar aklımda böyle bir tart var tart hamurunu zeytinyağıyla denememiştim ama denemeli
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
OF OF OLDUMU YA HARİKA GÖRÜNÜYOR. DİĞER ARKADAŞLARI OKUMAYA NASIL GİDECEĞİM. aYRILAMIYORUM Kİ TARTIN BAŞINDAN. eLLERİNE SAĞLIK.. SEVGİLER..
YanıtlaSilBayıldım Baharcığım bende tatile çıkamıyorum .. Görüntü muhteşem ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilBaharcım görüntü muhteşem,yalnız ben şunu anlayamadım.1 kaşık un ,1 kaşık nişasta o kadar yağa az değil mi?Bana bilgi dönebilir misin,denemek istiyorumda. sevgilerle.
YanıtlaSilSanki yaz gibi, güneş gibi renkler.. Harika görünüyor canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilGÖRÜNTÜ MUHTEŞEMKİ, TADINI TAHMİN BİLE EDEMİYORUM.ELLERİNE SAĞLIK CANIM :)
YanıtlaSilofffffff of of offfffffffff
YanıtlaSilmuhteşemmmmmmmmmmmmmmmm
nefissssssssssssss
maşallah ellerine sağlık sınav geçsin dalıcam bloğuna bakacağım tariflere:))
Harika görünüyor bende senin tartını kıskandım bak ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok güzel tarifler paylaşmışsınız :)
YanıtlaSilbanada beklerim =)
TEK KELİMEYLE HARİKA,BAŞKA NE DİYEYİM,ELİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM..
YanıtlaSilSüper görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil❤✿•.¸•.¸¸
YanıtlaSilPassei para apreciar suas receitas.
Torta de pêssegos, minha preferida... tudo de bom!
♡ Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
✿•.¸¸✿⊱╮
görüntüye vuruldum eminim tadı da harikadır..
YanıtlaSilMuntazam hazırlanmış bir tatlı tam olarak Cafe Portakala layık :))
YanıtlaSilgörüntüye bayıldım eminim tadıda harikadır
YanıtlaSilellerine sağlık canım