1 Mart Perşembe bugün.Günler aylar hızla ilerliyor.Bahara ne kaldı ama kış inatla gitmek istemiyor.İnşallah Mart kapıdan baktırıp,kazma kürek yaktırmaz:)Güzel bir güneş var pencerenin arkasında,ama dışarı çıkıp test etmek lazım.Haşhaşı ekmeğe banıp banıp yemek isteyenlerdenim:)çok seviyorum.Bu çörek de sıcak sıcak nefis bir iz bırakacak damağınızda, benden söylemesi.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un (az ele yapışan yumuşak bir hamur)
İç karışımı:
- 1 su bardağına yakın yaş haşhaş
- Yarım su bardağından az sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz ceviz
Yapılışı:
- Yoğurma kabına ılık süt,su ve yaş mayayı ekleyin elinizle eritin.Sıvı yağ ekleyin.
- Tuz,toz şeker ekleyin.Yavaş yavaş un ilave ederek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Ilık bir ortamda 1 saat mayalanmasını sağlayın.
- Hamuru unlu bir zeminde merdane ile büyükçe açın.
- Haşhaşı sıvı yağ ile inceltin.Toz ceviz ekleyin.
- Karışımı açtığınız hamurun her yerine gelecek şekilde sürün.
- Hamuru rulo yapın.
- 2 parmak kalınlığında bıçak ile kesin.
- Kesilen yer üstte kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine az aralıklar ile yerleştirin.
- Haşhaşlı karışımdan üzerlerine biraz daha sürün.
- 1 saat ılık bir ortamda bekletin ve 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca temiz bir mutfak havlusu ile üzerini örtün ve 10 dk dinlendikten sonra ılık servis edin.
ben demin dışarı çıktım
YanıtlaSilvallahi çıktığıma pişman oldum
İstanbul da güneş gözüne gözüne giriyor insanın amaaaaaaa
hava buzzzzzzz
iliklerine kadar donduruyor insanı :)
Harika görünüyor, ben de çok severim haşhaşı. Burda lapa lapa kar yağıyor güneş varsa fırsatı kaçırmayın. ellerinize sağlık. sevgilerle...
YanıtlaSilÇok nefis, gerçekten; ellerinize sağlık. Çekilmiş haşhaş bulursam tekrar yapacağım. Size afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
çok severim kayınvalidem çok yapardı bende ondan öğrenmiştim sürekli yaparım puf puf harika olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Gerçekten bahar geldi gelecek derken kış yeniden geldi. Hayırlısı.
Sevgiyle kal.
bizim burada da çok yapılır.bende çok severim.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKAFE PORTAKALIM
YanıtlaSilTAM BENİM İSTEDİĞİM GİBİ
MAHARETLİ ELDEN NEDE GÜZEL OLMUŞ
MMMMMMM OLSADA YESEM DEDİM
:)))
ELİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ :)
YanıtlaSilevdeki haşhaş ezmesi bozulmadan ben de yapayım en iyisi, elinize sağlık...
YanıtlaSilbeni ortaokul yıllarıma götürdünüz. komşumuz nefis yapardı.
YanıtlaSilEnfes gorunuyor canımm :) ellerine saglık kıs gitmek bilmesede ben eminim baharda gelmek için sabırsızlanıyor :) bu arada kadınlar gunu için duzenlediğim çekilişime beklerim bilgi için http://sevimyildiz.blogspot.com/2012/03/8-mart-dunya-emekci-kadnlar-gunu-icin.html
YanıtlaSilAynen canım yaa,ekmeği haşhaşa banıp banıp yiyebilirim bende..:))
YanıtlaSilÇörekler nefiss görünüyorlar.
Elleirne sağlık.
Test etmene gerek yok canım ben sana söyliyeyim dışarısı çok soğuk otur oturduğun yerde :))
YanıtlaSilÇöreklerini ye yanınada ben den bi çay
afiyet bal şeker olsun.
Kocaman sevgiler...
haşhaşlı herşeye bayılırım ellerine sağlık canım nefiss..
YanıtlaSilAnnem nefis yapar bunu.Ellerine sağlık Bahar'cım nefis görünüyor.Çok ama çok beğendim.Sevgiler.
YanıtlaSilkayınvalidem eskişehirden sürekli haşhaş gönderir,bayılıyorum çünkü haşhaşlılara,nasıl güzel gözüküyor buda yumuşacıkkk hımmmmm
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlardan biri, çocukluğumun lezzeti.Ellerine sağlık, Baharcım.
YanıtlaSilHaşhaşı tek başına sevemedim aynı tahin gibi ama bu çöreğe bayılırım tek kelimeyle.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
gecen bende yaptim canim
YanıtlaSilellerine saglik...
bayılıyorum ben bu çöreğe,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKim sevmezzz
YanıtlaSilBen bayılırıımmm
Ellerine sağlık
iyi hafta sonları
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BAHARCIM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.
HAYIRLI CUMALAR DİLERİM..
:)
Haşhaşlı çöreklerle büyüdüm ben, eskiden benim doğduğum yerde haşhaş tarlaları vardı. Ne güzeldir çiçekleri, kapsülleri :))
YanıtlaSilHarika oluyor değil mi Bahar'cım? Çok severim. Sen de hakkını vermişsin, muhteşem görünüyorlar..
Merhabalar...
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık..
Birşey sormak istiyorum benimde bloğum var biliyorsunuz..Yemeklerin fotolarını nerede çekiyorsunuz? Hep beyaz fon kullanıyorsunuz da çok merak ettim
bol haşhaşlı enfes olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHaşhaşlı şeyleri çok seviyorum buda çok güzel görünüyor elllerine sağlık.
YanıtlaSilBen bayılıyorum ama eşim sevmiyor. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Bende haşhaşlı çöreğe bayılırım, ara ara yaparım. Ellerinize sağlık,sevgilerimle...
YanıtlaSilbende bayılıyorum haşhaşa. ekmek banmak da iyi bir fikir aslında hiç denemedim ama. yine her zamanki gibi çok güzel bir iş çıkarmışsın bahar sevgiler selamlar hayatım...
YanıtlaSilellerine sağlık baharcım desteğin içinde çok teşekkürler..
YanıtlaSilsevgilerimle
seval
Canım ellerine sağlık bende çok yaparım bu tarifi ailecek severek yeriz. Uzaman tvdede bu şekilde yapacaktım ama börek şeklinde olsun dediler diye diyer şeklini yaptım. Ama favorim budur
YanıtlaSilçok şık olmuş bunlar:)
YanıtlaSil