16 Ocak 2012 Pazartesi

Elmalı Bisküvi


Çok pratik ve çok lezzetli bir tarif,denemenizi öneririm.

Malzemeler:Mini fırın tepsisi

  • 20 adet Kakaolu Pötibör bisküvi (kakaolu kullandım)
  • 3 adet elma
  • Tarçın
  • Ceviz
  • Kuş üzümü
Kek için:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Yapılışı:
  • Mini fırın tepsisine pötibör bisküvileri dizin.
  • Elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
  • Pötibör bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde dizin.
  • Ceviz,tarçın ve kuş üzümünü her yerine gelecek şekilde serpiştirin.
  • Kek malzemesi için yumurta ve toz şekeri mikser ile 5 dk çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın.
  • Kek karışımını tepsiye üzerini kaplayacak şekilde dökün ve kaşık ile düzeltin.
  • 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişmeye bırakın.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Daha sonra yuvarlak küçük bir kalıp ile yuvarlak kesin ve servis tabağına alın.
  • Bolca pudra şekeri serpiştirin.

27 yorum:

  1. canım ellerine sağlık çok güzel bir tarif hilalin elinden yedim ben harika oluyor yapmayanlara şiddetle tavsiye ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyorlar ellerne sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. mmmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar öncelikle teşekkür ederim rica mı kırmadığınız için ve bugün ilk işim bu leziz tarifi denemek olucak :)

    YanıtlaSil
  5. degisik olmus, harika, elmali pastalara bayilirim :)
    ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  6. ben de yapıyorum bu kekı harıka oluyor hatta en son 20 gun once kızımın dogum gununde yapmıstım ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Bahar, hem pratik hemde şık bir tarifmiş.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Çok entresan bir tarif. Denenmeli mutlaka.
    Ellerine sağlık
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  9. Süpper gözüküyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel çok farklı olmuş. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık baharcım:)
    gülbenin programında hilal,imde yapmıştı geçen..
    not almıştım.
    tez zamanda yapıla kısmetse:)
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  12. çok pratik çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Pratik ve değişik bir tarif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım, bu bisküviler hilal ablamın gülben'de yaptığı tarif değil mi yanlışmıyım yoksa?

    YanıtlaSil
  15. cok lezziz gözüküyorlar ellerine saglik

    YanıtlaSil
  16. wwwksk60 blogspot.com16 Ocak 2012 12:55

    baharcığım senin tariflerin harika oluyor aldığım bazı tarifleri denedim buda harika gözüküyor tarif defterime ekledim en kısa zamanda yapacağım. canım bu malzemeyle kaç tane oluyor. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. harika bir tarif ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  18. ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK.NOT ALIYORUM MUTLAKA YAPMALIYIM:)SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  19. Çok harika görünüyor ellerine sağlık ilk fırsatta deniyeceğim. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  20. çok güzel görünüyor çokta seveceğime eminim:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Denemedim ve çok güzel oldu tekrar teşekkürler güzel tarif için :)

    YanıtlaSil
  22. kesin deniyecegim ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Merhaba ellerinize saglık cok güzel gözüküyor.en kısa zamanda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  24. Canim ellerine saglik cok ama cok nefis görünüyorlar .

    YanıtlaSil
  25. merhaba yuvarlak kalıpla kesin diyorsunuz kenarlarındaki artık parçalar ne yapılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hatice hanım kenarda kalanları küçük çocuk varsa veriyorsunuz afiyetle yiyiyor:))
      sevgiler

      Sil
  26. kekte yağ yok, doğrumudur?

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.