Çok pratik ve çok lezzetli bir tarif,denemenizi öneririm.
Malzemeler:Mini fırın tepsisi
- 20 adet Kakaolu Pötibör bisküvi (kakaolu kullandım)
- 3 adet elma
- Tarçın
- Ceviz
- Kuş üzümü
Kek için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağına yakın un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Mini fırın tepsisine pötibör bisküvileri dizin.
- Elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
- Pötibör bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde dizin.
- Ceviz,tarçın ve kuş üzümünü her yerine gelecek şekilde serpiştirin.
- Kek malzemesi için yumurta ve toz şekeri mikser ile 5 dk çırpın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın.
- Kek karışımını tepsiye üzerini kaplayacak şekilde dökün ve kaşık ile düzeltin.
- 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişmeye bırakın.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Daha sonra yuvarlak küçük bir kalıp ile yuvarlak kesin ve servis tabağına alın.
- Bolca pudra şekeri serpiştirin.
Kaynak:Sağlıklı Mutfak
canım ellerine sağlık çok güzel bir tarif hilalin elinden yedim ben harika oluyor yapmayanlara şiddetle tavsiye ederim.
YanıtlaSilSevgiler
çok güzel görünüyorlar ellerne sağlık canım :)
YanıtlaSilmmmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar öncelikle teşekkür ederim rica mı kırmadığınız için ve bugün ilk işim bu leziz tarifi denemek olucak :)
YanıtlaSildegisik olmus, harika, elmali pastalara bayilirim :)
YanıtlaSilellerine saglik :)
ben de yapıyorum bu kekı harıka oluyor hatta en son 20 gun once kızımın dogum gununde yapmıstım ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilSevgili Bahar, hem pratik hemde şık bir tarifmiş.Teşekkürler...
YanıtlaSilÇok entresan bir tarif. Denenmeli mutlaka.
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi haftalar
Süpper gözüküyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel çok farklı olmuş. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSil(Yemek Sevdam)
ellerine sağlık baharcım:)
YanıtlaSilgülbenin programında hilal,imde yapmıştı geçen..
not almıştım.
tez zamanda yapıla kısmetse:)
sevgiler canım...
çok pratik çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilPratik ve değişik bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım, bu bisküviler hilal ablamın gülben'de yaptığı tarif değil mi yanlışmıyım yoksa?
YanıtlaSilcok lezziz gözüküyorlar ellerine saglik
YanıtlaSilbaharcığım senin tariflerin harika oluyor aldığım bazı tarifleri denedim buda harika gözüküyor tarif defterime ekledim en kısa zamanda yapacağım. canım bu malzemeyle kaç tane oluyor. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilharika bir tarif ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK.NOT ALIYORUM MUTLAKA YAPMALIYIM:)SEVGİLER:)
YanıtlaSilÇok harika görünüyor ellerine sağlık ilk fırsatta deniyeceğim. Kolay gelsin
YanıtlaSilçok güzel görünüyor çokta seveceğime eminim:)
YanıtlaSilsevgiler.
Denemedim ve çok güzel oldu tekrar teşekkürler güzel tarif için :)
YanıtlaSilkesin deniyecegim ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilMerhaba ellerinize saglık cok güzel gözüküyor.en kısa zamanda deneyeceğim..
YanıtlaSilCanim ellerine saglik cok ama cok nefis görünüyorlar .
YanıtlaSilmerhaba yuvarlak kalıpla kesin diyorsunuz kenarlarındaki artık parçalar ne yapılır
YanıtlaSilmerhaba hatice hanım kenarda kalanları küçük çocuk varsa veriyorsunuz afiyetle yiyiyor:))
Silsevgiler
kekte yağ yok, doğrumudur?
YanıtlaSil