Malzemeler:
- 5 adet haşlanmış patates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz,karabiber
Kıymalı iç harç:
- 200 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- Haşlanmış patatesleri pürüzsüz bir kıvamda olacak şekilde ezin.
- Tuz,karabiber ve küçük doğranmış maydanoz ile yoğurun.
- Servis tabağına yumurta büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
- Ortalarına bastırıp çanak şekli verin.
- Sıvı yağı tavaya alın kuru soğanları yemeklik doğrayın,kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Hazır olan kıymalı harcı patates çanaklarının içerisine doldurun.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin.
- Tere yağ,zeytin yağ ve baharatları küçük bir tavada kavurun ve üstlerine gezdirin.
Kaynak:Oktayustam
bu muhteşem bişeye benziyor. hepsi de sevdiğim malzemeler. off off
YanıtlaSiloktay usta da görmüş not etmiştim..ellerine sağlık..nefis görünüyor..sevgiler
YanıtlaSilpatates mantısı deyince bende patatesli mantı zannettim.meğer ne imiş güzel ve çok şık sunumlu bir salata imiş. ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilIlk kez rastladim,nefis görünüyorlar emeginize saglik efendim,iyi pazarlar...
YanıtlaSilharika bir tarif ellerine sağlık...
YanıtlaSilGuzeeeeeellll. Eline sağlık...
YanıtlaSilPatatesli her şeyi çok seviyorum zaten, bu da çok hoş göründü gözüme. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok güzel olmuşlar canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilay ay bunu ben de çok seviyorum çok güzel oluyor :) ellerine sağlık nefis görünüyor fotoğraflar.
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
gerçekten de çok şık bir sunum ellerine sağlık.
YanıtlaSilnefis görünüyo :)
YanıtlaSilAy çok güzel birşey bu.Ellerinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSilsuper...! baska ne soylemeli.ellerine saglik.
YanıtlaSil