19 Aralık 2011 Pazartesi

Meyveli Pasta

Kış meyveleri ile hazırladığım nefis bir pasta.Son çay davetinde, prensesin yaş günü için hazırladığım ilk pasta.
Pandispanya tarifi Sevgili Müge'nin yoğurtlu pandispanya tarifidir.

Pandispanya için:
  • 4 adet yumurta
  • 4 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Türk kahve fincanı yoğurt
  • 4 Türk kahve fincanı un
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara kreması için:
  • 1 kutu (2 paket) vanilyalı pasta kreması(süt)
  • 1+yarım Muz
Üzeri için:
  • 1 kutu (2 paket) sade krem şanti(süt)
  • 1 adet portakal
  • 2 adet mandalina
  • 1 adet muz
  • 6 adet kivi

Yapılışı:
  • Pandispanya için yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın.
  • Beyazlarını cam bir kasede katılaşana kadar çırpın.
  • Sarılarını toz şeker ile çırpın.Kaynar suyu ekleyin.
  • Şeker eriyince yoğurt ekleyin çok az çırpın.
  • Un,vanilya,kabartma tozu,sıvı yağ ilave edin.
  • Bütün karışımı birleştirin.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba karışımı boşaltın.
  • 160 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Yarım saat kapağı asla açmayın.
  • Pandispanya piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Ara kreması için pasta kremasını kutudaki tarife göre hazırlayın.
  • Dikiş ipi yada tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine iki eşit parçaya ayırın.
  • Kelepçeli kalıbın tabanı olmadan pasta yapacağınız servis tabağına yerleştirin.
  • 1.parçayı alta yerleştirin ve üzerine paketteki tarife göre hazırladığınız pasta kremasını yayın.
  • Muzları dilimleyin ve üzerine serin.
  • 2.parçayı üzerine kapatın.
  • Buzdolabında bir kaç saat bekletin.
  • Daha sonra kalıbı çıkarın ve paketteki tarif göre hazırladığınız krem şanti ile pastayı kaplayın.
  • Kivilerin kabuklarını soyun ve halka dilimleyin.
  • Pastanın etrafını kaplayın.Portakalın kabuklarını soyun.
  • Muz,kivi ve portakal ile pastayı süslemeyi tamamlayın.

7 yorum:

  1. prensesin doğum günü tekrardan kutlu olsun.. pasta ise mükemmel olmuş ev yapımı pastalar zaten nefis oluyor:) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nice senelere olsun inşallah. pasta muhteşem bayıldım. tam kışa göre. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  3. Pandispanya hamuruna neden kaynar su ekliyoruz beni bilgilendirisen cok sevinirm canim bir sey daha ogrenmis olurum :) Meyvalari dizerken nasil da ugrasmissin tablo gibi olmus, bayildim. Ellerine saglik Baharcim. Kizinin yeni yasini kutlayip onu kocaman opuyorum...

    YanıtlaSil
  4. Küçük hanımın doğum günü kutlu olsun, mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Prensese nice mutlu yıllar diliyorum.
    Pastaya gelince ben kesin yemeye kıyamam.Bu ne güzellik böyle.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. nefis gözüküyor gözlerimi alamadım sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Nice senelere hayırla inşallah.

    Çekilişe beklerim :)

    http://elifindefterinden.com/2011/12/19/hediyelerim-varrrrrr/

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.