10 Kasım 2011 Perşembe

Haşhaşlı Kurabiye


Krem şantili kurabiyeyi deneyenler bilirler ne kadar lezzetli olduğunu,ufak bir kaç değişiklik ile bu hale geldiler:))

Malzemeler:

  • 1 paket toz şanti
  • 125 gr margarin (yumuşak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz haşhaş
  • Yarım tüp Dr.oetker sıvı limon aroması
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
Bulamak için:
  • Toz haşhaş
  • Pudra şekeri

Yapılışı:
  • Bütün malzemeyi yoğurma kabına alın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek çok yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın,haşhaşa bulayın.
  • Önceden ısınmış 160 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • 15-20 dk.


16 yorum:

  1. canım çok güzel olmuş ellerin sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım çok lezzetlı gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. görüntü çok güzel canım.eminim lezzetide öyledir.senden aldığım başka tarifide denedim.bugun yayınlayacam.insallah beğenirsin.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel olmuşlar. Ben haşhaşın yerken ağzıda yarattığı etkiyi çok seviyorum. Çıtır çıtır
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çıtırtısını duyar gibi oldum haşhaşların:)
    ellerine sağlık baharım...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. hımm güzel olmuş eline sağlık canım
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Baharcım yine güzel bir tarif,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. haşhaşlı ve kremşantili nefis olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. Canim hayirli aksamlar ellerine emeklerine saglik cok mama cok güzel görünüyor ilk firsatta deneyecegim sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  10. Canım bayıldım kurabiyelerine eline sağlık muhakkak denemek isterim sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. haşhaşlı kurabiyeyi denedim. Çok güzel un kurabiyesi tadında oldu. Ağızda dağılan bir kurabiye. Yalnız biraz şekersiz oldu, bir çay bardağı kadar pudra şekeri konabilir damak tadına göre..
    Teşekkürler tarif için..

    YanıtlaSil
  12. haşhaşlı kurabiyeyi denedim. Çok güzel un kurabiyesi tadında oldu. Ağızda dağılan bir kurabiye. Yalnız biraz şekersiz oldu, bir çay bardağı kadar pudra şekeri konabilir damak tadına göre..
    Teşekkürler tarif için..

    YanıtlaSil
  13. bende denedim ama benim kurabiyeler çok dağıldı sebebi nedir sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Kullanılan su bardağı klasik 200 ml lik su bardağı.Un ölçüsüde tam yayılması tuhaf.Neden olduğu için bişey diyemiyorum.
      Sevgiler

      Sil
  14. bence unun ölçüsü az çünkü diğer krem şantili kurabiyede un 3 bardak bu kurabiyede un 3.5bardak ama bu tarifte margarinde olduğu için daha unlu olur gibime geldi benim kurabiyeler resmen kek gibi yayıldılar ama lezzet süperrr

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.