Blogumun 1 yılı doldurmasına çok az bir zaman kaldı,geriye baktığım zaman sanki yıllardır blog yazıyorum ve sizleri tanıyor gibiyim.Bunun yanında birde çokça şerbetli tatlı tarifi paylaştığımı fark ettim:)beni tanıyanlar tatlıya ne kadar düşkün olduğumu bilirler,ama bundan sonra tuzlu tariflere biraz daha ağırlık vermeyi düşünüyorum.Bu tarif den sonra harika bir çay daveti sofrası ve bolca nefis tarifler gelecek.Takipte kalın derim...
Nefis,nefis,nefis bir tatlı,kesinlikle deneyin...
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı Riviera zeytin yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu olmaz)
- Çeyrek limon suyu
Arası için:
- Ceviz
Şerbeti için:
- Karbonat,limon suyu ve un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alın.
- Karbonatın üzerine çeyrek limon suyunu sıkın ve ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ortasına ceviz koyarak rendenin üzerinde şekil verin.
- 170 derece fırında iyice kızarmasını sağlayın.(Yakmadan iyice kızarsın)
- Şerbet için tencereye su,şeker ve limonu ekleyin kaynamaya bırakın.
- Tatlının ilk harlı sıcağı çıktıktan sonra ılık-sıcağa yakın şerbet ile buluşturun.
Kaynak:Egelidenmiskokulutarifler
ellerine sağlık bende çok severim kalbura bastıyı:)
YanıtlaSilsofranı ve tariflerini merakla bekliyorum(bu hafta misafir grubum var) banada fikir olur:)
sevgiler...
off çok seviyorum şu tatlıyı, harika yapmışsın. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
baharcım gerçektende inanmak zor sanki yıllardan tanışıyor gibiyiz:) güzel bir olay şu blogculuk... tatlıda tam kıvamlı nefis olmuş.. çay sofranı sabırsızlıkla bekliyorum:) sevgilerimle..
YanıtlaSilçok güzel gorunuyor ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilharika gorunuyor ellerine saglik
YanıtlaSilbayıldım çok lezzetli olmuştur eminim
YanıtlaSilellerine sağlık canım
evet tuzlularıda bekliyorum
sevgiler:)
Biz böyle iyiydik şerbetli şerbetli :)
YanıtlaSilAy çok güzel görünüyor. Şerbetli tatlılarla pek aram yoktur ama çok canım çekti. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir tatlı,ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor,elinize sağlık!
YanıtlaSilelinize sağlık.kıyırkıyır bir tatlı mı yoksa yumuşak mı acaba
YanıtlaSilnefis görünüyor canım ellerine sağlık.aldım tarifi...güzel bir hafta diliyorum.sevgiler...
YanıtlaSilNefisss. Zaten bayılırımmm
YanıtlaSilEllerine sağlık
İyi haftalar
Sevgiler
ellerine sağlık bahar'cım bencede birazda tuzlu severleri düşünelim,mesela beni:)
YanıtlaSilsenin tarifin ayrı güzel hiç farketmiyor benimiçin inin.sevgiler canım..
Çok sevdiğim bir lezzet ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilhatırlıyorum yehni başladığın zamanları uzunca bir süre tema da kararsız kalmıştın:)
YanıtlaSilama sonunda buldun:)
şimdiden kutlu olsun birinci yaş:)
ttalın nefis ellerine sağlık canım:)
Çok güzel görünüyor da 2 bardak sıvı yağ fazla değl mi? sevgiler..
YanıtlaSil