22 Mart 2011 Salı

7 Tahıllı Keten Tohumlu Ekmek ve Kekikli Kuru Domatesli Ekmek


Ekmek makinesi ile ekmek yapmanın en keyifli hali tek tuşla bütün evi saran mis gibi ekmek kokusu olsa gerek.Oldum olası ekmeğin kokusunu sevmişimdir.Sinangil 7 Tahıllı ekmek ununu ilk defa denedim.İç malzemesi oldukça bol ve lezzetli.

Malzemeler:

  • 180 ml su
  • 2 küçük ölçü kaşığı sıvı yağ
  • 2 küçük ölçü kaşığı süt
  • 2 tam 1/3 Ölçü kabı Sinangil 7 Tahıllı Ekmek Unu (350 gr)
  • 1 küçük ölçü kaşığı Instant kuru toz maya
  • 2 büyük ölçü kaşığı çekilmiş Keten tohumu
Yapılışı:
  • Program konumu:Standart
  • Pişirme konumu:Orta
  • Ekmek boyutu:Çiftli (1 hazne için)
  • Ekmek haznesini tezgahın üzerine alın.
  • Önce sıvıları yerleştirin.
  • Daha sonra Sinangil 7 Tahıllı unu ekleyin.Unun tam ortasına mayayı ilave edin.
  • Makineyi çalıştırın.
  • Bip sesi duyulduğu zaman makineyi açın ve ölçüdeki Keten Tohumunu ilave edin.
  • Ekmeğinizi pişmeye bırakın.



Kurutulmuş domates ve kekikli ekmek...Kesinlikle denemelisiniz.

Malzemeler:
  • 180 ml su
  • 2 küçük ölçü kaşığı sıvı yağ
  • 2 küçük ölçü kaşığı süt
  • 2 tam 1/3 Ölçü kabı Sinangil un (350 gr)
  • 2 küçük ölçü kaşığı şeker
  • 1 küçük ölçü kaşığı tuz
  • 1 küçük ölçü kaşığı Instant kuru toz maya
  • 8 tane minik doğranmış Kurutulmuş Domates
  • 2 küçük ölçü kaşığı Kekik
Yapılışı:
  • Program konumu:Standart
  • Pişirme konumu:Orta
  • Ekmek boyutu:Çiftli (1 hazne için)
  • Ekmek haznesini tezgahın üzerine alın.
  • Önce sıvıları yerleştirin.
  • Daha sonra unu ekleyin.Unun tam ortasına mayayı ilave edin.Sağ tarafına tuz sol tarafına şekeri ekleyin.
  • Makineyi çalıştırın.
  • Bip sesi duyulduğu zaman makineyi açın ve ölçüdeki Kurutulmuş Domates ve Kekik ilave edin.
  • Ekmeğinizi pişmeye bırakın.



14 yorum:

  1. ellerine sağlık canım evde yapılan ekmek gibisi yok. fırında rus çavdar ekmeği pişiyor ev mis gibi koktu:)))

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık olsun arkadaşım :)

    ekmek başımızın tacı
    mutfakta hiç bişey olmasın bir dilim ekmek yeter bence öğünü geçirmeye...

    YanıtlaSil
  3. canım bu ekmek tam benlik olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor ekmekler baharcım yanında hakiki zeytinyağı ile birlikte muhteşem olur.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. sıcak sıcak kahvaltıda harika olur canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. galiba en kısa zamanda makina almalıyım..harika görünüyorlar..ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. Baharcım; dünya üzerindeki tüm insan burunlarının reddedemediği tek koku ekmek kokusuymuş:)) Ben de böyle olduğuna yürekten inanıyorum zira. Ellerine sağlık canım, ekmek de yaratmaya, üretmeye son derece müsait bir konu..

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık..sayende bayanlar bol bol kilo alıcak :D

    YanıtlaSil
  9. İkisi de birbirinden nefis görünüyor. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Canım en sevdiğim kokudur evde missler gibi ekmek kukusu..
    Ellerine sağlık.

    Bana mail atmışsın sorun olduğu için ancak bugün okuyabildim ve yazabildim ama zaten sana faceden istek göndermiştim.Ne güzel tesadüff olmuş,
    Öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  11. Ben de bayılıyorum kurutulmuş domatesli ekmeğe. Bazen kuru domatesim olmadığı zaman hazır çemenlerden bir kaşık koyuyorum. O da cevizli fena olmuyor :).

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyorlar,evde yapılmış gibisi varmı,
    eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Canım ellerine kollarına sağlık, mutlaka çok güzel olmuştur.


    sevgiler;

    YanıtlaSil
  14. Bahar Hanımcım merhaba, çok şükür ekmek makinama kavuştum, deli gibi ekmek yapıyorum sayenizde:) birşey sormak istiyorum bu tarifteki domates yerine zeytin kullansak nasıl olur?
    Sevgilerimle
    Serap ALTAŞ

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.