Daha önceden neden denememişim diye sordum kendime.Aslında çok defa duydum adını.Antakya yöresine ait bir meze.Bu aralar bizim evde favori oldu.Tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatın)
- Yarım su bardağından biraz fazla tahin
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 limonun suyu
- Yarım çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- İsteğe bağlı toz nane
Yapılışı:
- Nohudu düdüklü tencerede haşlayın.
- Haşlanan nohutların kabuklarını soyun.
- Nohut ve diğer bütün malzemeleri rondodan geçirin.
- Üzeri için zeytin yağını toz biberle ocakta kavurun.
- Mezeyi servis tabağına alıp üzerine kavurduğunuz yağı gezdirin.
görüntü çok güzel.eminim tadıda öyledir arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER SEVDA HANIM.
YanıtlaSilSEVGİLER
ellerine sağlık arkadaşım bende hiç denemedim ama yapmasını çok merak ediyorumm:)
YanıtlaSilbenim de favori lezzetlerimdendir. sık sık yaparım. eline sağlık. afiyetle yiyin. sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım. çok sevilir bizim evde:)
YanıtlaSilnefiss görünüyor..sunumuda cok hos..ellerine saglik..mutlu haftasonlari diliyorum..
YanıtlaSilNefis olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilbahar aşkolsun portakallı tarifler etkınlığıne katılmıssın mıs gıbı portakl sablonundan vazgectınya şekerim bı daha dusun bence kım senı soguttuysa o sablondan vallakıskanmıstır ha dıyım sana
YanıtlaSilcanım neyse sen bırde alblogtolsta oranj sıtelere bak emi
Merhaba, ben bu tarifinizi denedim. Ama yaklaşık iki bardak haşlanmış nohut koydum, diğer ölçüleri aynı kullandım. Biraz tahin tadı baskın gelse de lezzetliydi. Bir dahaki sefere tahini biraz daha azaltıp sarımsağı arttırmayı düşünüyorum. Tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık! :)
YanıtlaSil