14 Aralık 2010 Salı

Fırında Sütlaç



Sütlü tatlıların en hafif ve en lezzetli olanlarından bence.Her zaman yaparım ama fırında ilk defa yaptım.

Fırında yaptıktan sonra tadına bakınca bir daha normalini yapmayı düşünmüyorum.

Lezzeti bu kadar mı değişir.Ben gibi şimdiye kadar denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneririm.
     

Malzemeler:
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı süt 
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Önce 3 su bardağı su ile pirinçleri suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Haşlanan pirinçleri ezici bir mutfak aleti ile hafifçe ezin.
  • Süt,toz şeker,vanilyayı ekleyin.Kaynamaya bırakın.
  • Yarım çay bardağı su ile 4 yemek kaşığı nişastayı karıştırın.
  • Kaynamakta olan sütlaç a yavaş yavaş dökün ve sürekli karıştırın.
  • 2 dk. daha kaynattıktan sonra güveçlerin içerisine paylaştırın.
  • Üzerlerine çok hafif toz şeker serpiştirin.
  • Fırın tepsisinin içine biraz su koyun ve güveçleri yerleştirin.
  • Fırının üst tarafını çalıştırın.
  • Üstleri kızarana kadar fırında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.