22 Aralık 2010 Çarşamba

Bayat Ekmek Tatlısı

Evde çok bayat ekmek kalıyorsa ekmekleri dilimleyip fırına verin.Fırından çıktıktan sonra robotta un haline getirin.Buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.Bu tatlı için özellikle.Hafif ve harika bir tatlı.
      Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz ekmek (yada galeta unu)
  • 1 çay bardağı haşlanmış ıspanak püresi(isteğe bağlı)
     Şerbet için:
  • 2 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,1 dilim limon
     Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Sırayla diğer malzemeleride ilave edip karıştıralım.
  • Karışımı tepsiye alıp fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca ılık tatlıya ılık şerbeti dökelim.
  • Krem şanti ile servis edelim.(Dilerseniz üzerine muhallebide yapabilirsiniz.)

3 yorum:

  1. aaa bayildim bu tatliya degisiklerini yapiyordum ama bu daha guzel olmus ellerinize saglik.ispanakli rulolarda harika gorunuyor.sevgiler takiptesiniz

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Karamel mutfak
    afiyet olsun.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. merhabalar
    baharcım tarifini bayatekmeklerle ilgili olan bloğumuzda sizin isim ve link ile birlikte yayınladık
    http://bayatekmektarifleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.