8 Mart 2015 Pazar

Islak Sünger Kek



Yağsız pamuk gibi bir kek hazırladım sizler için.Birde içine portakal kabuğu ekledim nefis bir şey oldu desem :)

Çok lezzetli bir tarif mutlaka deneyin sizde.

Mutlu,huzur dolu bir hafta olsun hepimiz için.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 4-5 yemek kaşığı Fiskobirlik Kıyılmış Fındık

Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı süt

Sos İçin:
  • 1 paket Çikolata Sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba alın.
  • Mikser ile 5 dk  çırpın.
  • Diğer tüm malzemeleri de ekleyin.
  • Çırpıcı ile güzel bir şekilde karıştırın.
  • Yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yada o boyuttaki bir tepsiye kek karışımını boşaltın.
  • Seramik tepsi kullandığım için yağlamıyorum ben kalıbı.Küçük bir kalıp kullanın.
  • Siz kullanacağınız kalıbı lütfen yağlayın
  • 160 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra ılınması için bir süre bekletin.
  • Daha sonra 1 su bardağı sütü kaşık yardımı ile kekin her yerine gelecek şekilde dökün.
  • Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayın.Soğuduktan sonra kekin üzerine dökün.
  • Kıyılmış fındık parçaları ile süsleyerek servis edin.

4 yorum:

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.