Patates olsun tüm hamur işlerinde :) Hmmm bayılırız.Şöyle bol baharatlısından hemde.Tamda böyle bir tarif işte :)
Mutlu,keyif dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yumuşak tere yağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
İç Malzemesi:
- 4 adet büyük boy haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
- Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane
Yapılışı:
- İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Tavaya zeytin yağını ekleyin ve soğanı kavurun.
- Baharatları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Haşlanmış patatesleri ezin ve soğanlı karışıma ilave edin.
- Soğuması için bir kenara alın.
- Hamur için sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
- Malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Malzemeleri karıştırın.
- Tuz ve şeker ilave edin.
- Bir miktar un ile mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Ilık bir ortamda mayalanması için 30 dk bekletin.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde koparın.
- Un serpilmiş tezgahın üzerinde hafif açın.
- Patatesli iç harcından ortasına koyun ve kapatın.
- Kapattığınız kısım ortaya gelecek şekilde arkaya çevirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Bıçak ile 3 yerinden hafif çizik atın.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Ellerinize sağlık, ben de patatesli poğaça, börek oldu mu dayanamam 😊
YanıtlaSilMmmmm nefissss. Ellerine sağlık Baharcım.
YanıtlaSilUzun bir aradan sonra merhaba demek istedim! Blogun cok güzel. Paylastiğin fotoğrafta pek istah acici :) Sevgiler.
YanıtlaSilNefis gözüküyor baharcım. ellerine sağlık. en kısa zamanda yapiciimm :)
YanıtlaSil