20 Eylül 2014 Cumartesi

Baharatlı Patatesli Poğaça


Patates olsun tüm hamur işlerinde :) Hmmm bayılırız.Şöyle bol baharatlısından hemde.Tamda böyle bir tarif işte :)

Mutlu,keyif dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tere yağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya

İç Malzemesi:
  • 4 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
  • Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane

Yapılışı:
  • İç malzemesi için kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tavaya zeytin yağını ekleyin ve soğanı kavurun.
  • Baharatları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Haşlanmış patatesleri ezin ve soğanlı karışıma ilave edin.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • Hamur için sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
  • Malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  • Malzemeleri karıştırın.
  • Tuz ve şeker ilave edin.
  • Bir miktar un ile mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ilık bir ortamda mayalanması için 30 dk bekletin.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde koparın.
  • Un serpilmiş tezgahın üzerinde hafif açın.
  • Patatesli iç harcından ortasına koyun ve kapatın.
  • Kapattığınız kısım ortaya gelecek şekilde arkaya çevirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Bıçak ile 3 yerinden hafif çizik atın.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ben de patatesli poğaça, börek oldu mu dayanamam 😊

    YanıtlaSil
  2. Mmmmm nefissss. Ellerine sağlık Baharcım.

    YanıtlaSil
  3. Uzun bir aradan sonra merhaba demek istedim! Blogun cok güzel. Paylastiğin fotoğrafta pek istah acici :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor baharcım. ellerine sağlık. en kısa zamanda yapiciimm :)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.